- Homepage
- Recipe Details Page
Pavlova met fruit
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
4 eiwitten
*Enkele druppels citroensap
120 g poedersuiker
100 g gezeefde poedersuiker
20 g gezeefde maïzena
45 g onbehandelde citroen
400 g vloeibare room 35 % vg
*Enkele druppels vanille-extract
*Verse munt
*Vers fruit naar keuze
Bereiding
Stap 1 /14
*Verwarm de oven voor op 100°C.
Stap 2 /14
*Doe de eiwitten en het citroensap in de kom met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
4 eiwitten *Enkele druppels citroensap
Stap 3 /14
*Voeg de poedersuiker toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
120g poedersuiker
Stap 4 /14
*Doe het mengsel in een slakom.
Stap 5 /14
*Meng voorzichtig met een siliconen spatel de citroenzeste, de poedersuiker en de maïzena eronder.
100g gezeefde poedersuiker 20g gezeefde maïzena 45g onbehandelde citroen
Stap 6 /14
*Doe de pavlova-bereiding in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 7 /14
*Maak de kom en de garde schoon. Maak volle cirkels van zo’n 2 à 3 centimeter hoog en verdeel ze zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.
Stap 8 /14
*Zet 1 uur in de oven. Ontvorm op een rooster.
Stap 9 /14
*Zet de kom 30 minuten in de ijskast.
Stap 10 /14
*Doe de vloeibare room en de vanille in de koude kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
400g vloeibare room 35 % vg *Enkele druppels vanille-extract
Stap 11 /14
*Doe de room in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 12 /14
*Bereid het fruit naar keuze voor.
*Vers fruit naar keuze
Stap 13 /14
*Deuk het midden van de pavlova lichtjes in en vul rijkelijk met slagroom.
Stap 14 /14
*Werk af met stukjes fruit en wat munt.
*Verse munt *Vers fruit naar keuze