Pastei met kool en ei - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pastei met kool en ei

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 55min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 15min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

8 personen

  • 30 cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)

  • 1 el tarwebloem

  • 50 g suiker

  • 8 g droge gist

  • 550 g tarwebloem

  • 65 g boter

  • 1 ei

  • 1 snuifje zout

  • 2 (voor de hollandaisesaus)

  • 1000 g kool

  • 1 ui

  • 200 g boter

  • 4 cl plantaardige olie

  • 7 gekookte eieren

  • 26 cl zure room (20 % vetgehalte)

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje peper

  • 1 dooier

  • 3 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /20

Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.

  • 30cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)

Stap 2 /20

Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.

  • 30cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)
  • 1el tarwebloem
  • 50g suiker
  • 8g droge gist

Stap 3 /20

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 550g tarwebloem

Stap 4 /20

Smelt de boter in een steelpan.

  • 65g boter

Stap 5 /20

Voeg het ei toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 1 ei
  • Flex Whisk

Stap 6 /20

Doe de bloem, melk met gist, boter en een snuifje zout bij het vorige eimengsel. Druk op 'Start'.

  • 1snuifje zout
  • Flex Whisk

Stap 7 /20

Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.

  • Flex Whisk

Stap 8 /20

Doe het deeg in een aparte kom. Dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.

Stap 9 /20

Snijd de kool in reepjes van 5-6 cm. Snijd de ajuin in kleine blokjes.

  • 1000g kool
  • 1 ui

Stap 10 /20

Fruit de ajuin in plantaardige olie.

  • 4cl plantaardige olie

Stap 11 /20

Stoof de kool gedurende 20 minuten in boter in een aparte stoofpan.

  • 200g boter

Stap 12 /20

Meng de kool met de ui.

Stap 13 /20

Snijd het gekookte ei in kleine blokjes en meng met de koolvulling. Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.

  • 7 gekookte eieren
  • 26cl zure room (20 % vetgehalte)
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje peper

Stap 14 /20

Scheid een kwart van het deeg en zet aan de kant. Rol het deeg uit tot een cirkel die 2-3 cm groter is dan de bakvorm.

Stap 15 /20

Doe het deeg in een bakvorm met bakpapier. Verdeel de vulling over het deeg.

Stap 16 /20

Maak met het resterende kwart van het deeg een rooster op de bovenkant van de pastei.

Stap 17 /20

Dek de pastei af met een keukenhanddoek en zet 20 minuten op een warme plek.

Stap 18 /20

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 19 /20

Doe de pastei in de oven en laat gedurende 40-45 minuten bakken op de heteluchtstand.

Stap 20 /20

Bak 25-30 minuten op 160 graden. Smeer de pastei 3 minuten voor het einde in met een mengsel van eierdooier en melk. Dek de pastei aan het einde af met folie.

  • 1 dooier
  • 3cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228