- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Pastei met kool en ei
Pastei met kool en ei
- Totale tijd 2u 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 personen
30 cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)
1 el tarwebloem
50 g suiker
8 g droge gist
550 g tarwebloem
65 g boter
1 ei
1 snuifje zout
2 (voor de hollandaisesaus)
1000 g kool
1 ui
200 g boter
4 cl plantaardige olie
7 gekookte eieren
26 cl zure room (20 % vetgehalte)
1 snuifje zout
1 snuifje peper
1 dooier
3 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /20
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
Stap 2 /20
Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.
Stap 3 /20
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 4 /20
Smelt de boter in een steelpan.
Stap 5 /20
Voeg het ei toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /20
Doe de bloem, melk met gist, boter en een snuifje zout bij het vorige eimengsel. Druk op 'Start'.
Stap 7 /20
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.
Stap 8 /20
Doe het deeg in een aparte kom. Dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.
Stap 9 /20
Snijd de kool in reepjes van 5-6 cm. Snijd de ajuin in kleine blokjes.
Stap 10 /20
Fruit de ajuin in plantaardige olie.
Stap 11 /20
Stoof de kool gedurende 20 minuten in boter in een aparte stoofpan.
Stap 12 /20
Meng de kool met de ui.
Stap 13 /20
Snijd het gekookte ei in kleine blokjes en meng met de koolvulling. Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 14 /20
Scheid een kwart van het deeg en zet aan de kant. Rol het deeg uit tot een cirkel die 2-3 cm groter is dan de bakvorm.
Stap 15 /20
Doe het deeg in een bakvorm met bakpapier. Verdeel de vulling over het deeg.
Stap 16 /20
Maak met het resterende kwart van het deeg een rooster op de bovenkant van de pastei.
Stap 17 /20
Dek de pastei af met een keukenhanddoek en zet 20 minuten op een warme plek.
Stap 18 /20
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 19 /20
Doe de pastei in de oven en laat gedurende 40-45 minuten bakken op de heteluchtstand.
Stap 20 /20
Bak 25-30 minuten op 160 graden. Smeer de pastei 3 minuten voor het einde in met een mengsel van eierdooier en melk. Dek de pastei aan het einde af met folie.