- Homepage
- Recipe Details Page
Pastei met kool en ei
- Totale tijd 2u 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
30 cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)
1 el tarwebloem
50 g suiker
8 g droge gist
550 g tarwebloem
65 g boter
1 ei
1 snuifje zout
2 (voor de hollandaisesaus)
1000 g kool
1 ui
200 g boter
4 cl plantaardige olie
7 gekookte eieren
26 cl zure room (20 % vetgehalte)
1 snuifje zout
1 snuifje peper
1 dooier
3 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /20
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
30cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte)
Stap 2 /20
Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.
30cl volle melk (ong. 3,2% vetgehalte) 1el tarwebloem 50g suiker 8g droge gist
Stap 3 /20
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
550g tarwebloem
Stap 4 /20
Smelt de boter in een steelpan.
65g boter
Stap 5 /20
Voeg het ei toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
1 ei
Flex Whisk
Stap 6 /20
Doe de bloem, melk met gist, boter en een snuifje zout bij het vorige eimengsel. Druk op 'Start'.
1snuifje zout
Flex Whisk
Stap 7 /20
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.
Flex Whisk
Stap 8 /20
Doe het deeg in een aparte kom. Dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.
Stap 9 /20
Snijd de kool in reepjes van 5-6 cm. Snijd de ajuin in kleine blokjes.
1000g kool 1 ui
Stap 10 /20
Fruit de ajuin in plantaardige olie.
4cl plantaardige olie
Stap 11 /20
Stoof de kool gedurende 20 minuten in boter in een aparte stoofpan.
200g boter
Stap 12 /20
Meng de kool met de ui.
Stap 13 /20
Snijd het gekookte ei in kleine blokjes en meng met de koolvulling. Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.
7 gekookte eieren 26cl zure room (20 % vetgehalte) 1snuifje zout 1snuifje peper
Stap 14 /20
Scheid een kwart van het deeg en zet aan de kant. Rol het deeg uit tot een cirkel die 2-3 cm groter is dan de bakvorm.
Stap 15 /20
Doe het deeg in een bakvorm met bakpapier. Verdeel de vulling over het deeg.
Stap 16 /20
Maak met het resterende kwart van het deeg een rooster op de bovenkant van de pastei.
Stap 17 /20
Dek de pastei af met een keukenhanddoek en zet 20 minuten op een warme plek.
Stap 18 /20
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 19 /20
Doe de pastei in de oven en laat gedurende 40-45 minuten bakken op de heteluchtstand.
Stap 20 /20
Bak 25-30 minuten op 160 graden. Smeer de pastei 3 minuten voor het einde in met een mengsel van eierdooier en melk. Dek de pastei aan het einde af met folie.
1 dooier 3cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)