- Homepage
- Recipe Details Page
Parmentier van rund en butternut in een glaasje
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g gehakt rundvlees
800 g butternutpompoen
1 teentje look
1 ajuin
20 cl vloeibare room
2 el olijfolie
1 el tomatenconcentraat
10 cl rundvleesbouillon
1 takje tijm
150 g geraspte comté
1 scheutje olijfolie
Zout
peper
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Schil de butternutpompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukken.
800g butternutpompoen
Stap 2 /12
Pel het teentje knoflook en snijd in vier.
1teentje look
Stap 3 /12
Doe de look en de blokjes pompoen in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Voeg een scheutje olijfolie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
800g butternutpompoen 1teentje look 1 scheutje olijfolie
Kneed- & hakmes
Stap 4 /12
Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
20cl vloeibare room
Kneed- & hakmes
Stap 5 /12
Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Zout
Kneed- & hakmes
Stap 6 /12
Zet de puree aan de kant. Was en droog de kom.
Stap 7 /12
Schil en pel de ui in twee.
1 ajuin
Stap 8 /12
Doe de ui in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1 ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 9 /12
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie en het gehakt rundsvlees toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
500g gehakt rundvlees 2el olijfolie
Menger
Stap 10 /12
Voeg het tomatenconcentraat, de bouillon en de tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1el tomatenconcentraat 10cl rundvleesbouillon 1takje tijm
Menger
Stap 11 /12
In kleine ovenschaaltjes of bokaaltjes die in de oven mogen, maakt u een dikke laag met het vlees. Bedek met een laag puree.
Stap 12 /12
Bestrooi met geraspte comté en zet de glaasjes enkele minuten onder de gril in de oven.
150g geraspte comté