Parmentier van rund en butternut in een glaasje
Moulinex
Recept door Moulinex

Parmentier van rund en butternut in een glaasje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g gehakt rundvlees

  • 800 g butternutpompoen

  • 1 teentje look

  • 1 ajuin

  • 20 cl vloeibare room

  • 2 el olijfolie

  • 1 el tomatenconcentraat

  • 10 cl rundvleesbouillon

  • 1 takje tijm

  • 150 g geraspte comté

  • 1 scheutje olijfolie

  • Zout

  • peper

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

Schil de butternutpompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukken.

  • 800g butternutpompoen

Stap 2 /12

Pel het teentje knoflook en snijd in vier.

  • 1teentje look

Stap 3 /12

Doe de look en de blokjes pompoen in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Voeg een scheutje olijfolie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 800g butternutpompoen
  • 1teentje look
  • 1 scheutje olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /12

Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20cl vloeibare room
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /12

Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /12

Zet de puree aan de kant. Was en droog de kom.

Stap 7 /12

Schil en pel de ui in twee.

  • 1 ajuin

Stap 8 /12

Doe de ui in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1 ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /12

Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie en het gehakt rundsvlees toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 500g gehakt rundvlees
  • 2el olijfolie
  • Menger

Stap 10 /12

Voeg het tomatenconcentraat, de bouillon en de tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1el tomatenconcentraat
  • 10cl rundvleesbouillon
  • 1takje tijm
  • Menger

Stap 11 /12

In kleine ovenschaaltjes of bokaaltjes die in de oven mogen, maakt u een dikke laag met het vlees. Bedek met een laag puree.

Stap 12 /12

Bestrooi met geraspte comté en zet de glaasjes enkele minuten onder de gril in de oven.

  • 150g geraspte comté

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228