Paris-Brest
Moulinex
Recept door Moulinex

Paris-Brest

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 48min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 13min
  • Afkoeltijd
    3u 20min

Ingrediënten

8 personen

  • 12.5 cl Melk

  • 40 g Half gezouten boter

  • 20 g Suiker

  • 75 g Bloem

  • 2 Eieren

  • 2 Eieren

  • 2 Eierdooiers

  • 60 g Suiker

  • 30 g Bloem

  • 1 el Maïzena®

  • 50 cl Halfvolle melk

  • 120 g Praliné

  • 100 g Zoete boter

  • 2 bladje Gelatine

  • Water

  • 1 Eierdooier

  • 20 g Amandelschilfers

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /15

Week de 2 gelatineblaadjes in koud water.

  • 2bladje Gelatine
  • Water

Stap 2 /15

Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.

  • 2 Eieren
  • 2 Eierdooiers
  • 60g Suiker
  • 30g Bloem
  • 1el Maïzena®
  • 50cl Halfvolle melk
  • Klopper

Stap 3 /15

Bevestig de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 4 /15

Voeg de boter, de praliné en de uitgelekte gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Praliné
  • 100g Zoete boter
  • Klopper

Stap 5 /15

Haal uit de keukenmachine en laat lauw worden alvorens de bereiding ten minste 3 uur in de koelkast te zetten. Maak de kom schoon.

Stap 6 /15

Weeg de amandelschilfers af in een kom. Zet aan de kant.

  • 20g Amandelschilfers

Stap 7 /15

Doe de melk, de halfgezouten boter en de suiker in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 12.5cl Melk
  • 40g Half gezouten boter
  • 20g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 8 /15

Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 75g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 9 /15

Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de eieren één voor één toe.

  • 2 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 10 /15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 11 /15

Maak met behulp van een spuitzak met een egale spuitmond twee cirkels met een diameter van 20 tot 20 cm die elkaar raken. Maak een derde cirkel bovenop de eerste 2.

Stap 12 /15

Bestrijk de kroon met eigeel. Bestrooi met amandelschilfers en zet 30 minuten in de oven.

  • 1 Eierdooier

Stap 13 /15

Verlaag de temperatuur tot 170°C zonder de oven te openen en laat nog 20 minuten verder bakken. Schakel de oven uit maar open hem niet en laat de kroon op die manier afkoelen.

Stap 14 /15

Wacht tot de room goed koud is. Snijd vervolgens de kroon van het soezenbeslag horizontaal doormidden met een gekarteld mes.

Stap 15 /15

Doe de room in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op het onderste deel van de kroon. Zet het bovenste deel erbovenop. Bestrooi met poedersuiker en laat 20 minuten op kamertemperatuur staan alvorens te serveren.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228