- Homepage
- Recipe Details Page
Papillotten van sint-jakobsvruchten, wortels en rode ajuinen
- Totale tijd 26min
- 10min
Voorbereidingstijd - 16min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
12 noten Sint-jakobsschelpen
300 g Wortels
110 g Rode ajuin (of 2 kleine ajuinen)
10 takje Bieslook
4 tl Olijfolie
85 g Citroensap
Zout, peper
100 cl Water
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Leg er de geschilde wortels en de in kwartjes gesneden rode ajuin op. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Wortels 110g Rode ajuin (of 2 kleine ajuinen)
Snij/rasp- accessoire
Stap 2 /10
Zet de groenten aan de kant.
Stap 3 /10
Giet het water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100cl Water
Stoom- accessoire
Stap 4 /10
Snijd 4 stukken bakpapier in een vierkante vorm en leg ze op het werkvlak.
Stap 5 /10
Was de bieslook en snijd fijn.
10takje Bieslook
Stap 6 /10
Snijd de citroen in schijfjes.
85g Citroensap
Stap 7 /10
Leg de groenten op elk velletje bakpapier en leg er drie sint-jakobsvruchten op. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de bieslook over.
12noten Sint-jakobsschelpen 10takje Bieslook Zout, peper
Stap 8 /10
Voeg een theelepel olijfolie toe en leg een schijfje citroen in elke papillot. Maak dicht met een touwtje.
4tl Olijfolie
Stap 9 /10
Bevestig de stoomkoker en leg de papillotten in het mandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoom- accessoire
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op.