Papillotten van sint-jakobsvrucht met cantharellen en butternut
Moulinex
Recept door Moulinex

Papillotten van sint-jakobsvrucht met cantharellen en butternut

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 32min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    22min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Sjalot

  • 300 g Cantharellen

  • 12 Sint-jakobsschelp

  • 200 Butternut

  • 2 Olijfolie

  • 1 Roze peperkorrels

  • Peterselie

  • Zout

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /4

Schil de sjalot en snijd hem doormidden. Was en droog de cantharellen goed.Schil de butternut en snijd deze vervolgens heel dun in plakjes.Snijd de schijven in 4 stukken. Doe de doormidden gesneden sjalot in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1 Sjalot
  • 300g Cantharellen
  • 200 Butternut
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /4

Vervang het mes door de menger, voeg de olijfolie, de schijfjes butternut en de cantharellen toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Stort de bereiding in een kom en zet opzij. Was en droog de kom.

  • 300g Cantharellen
  • 200 Butternut
  • 2 Olijfolie
  • Menger

Stap 3 /4

Spreid op 4 vellen bakpapier de groenten uit met bovenop 3 sint-jakobsschelpen.Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngestampte roze bessen.Sluit de papillotten in de vorm van een halve maan of een enveloppe.

  • 12 Sint-jakobsschelp
  • 1 Roze peperkorrels
  • Zout
  • Peper

Stap 4 /4

Giet het water tot het niveau van 0,7 liter in de kom van de keukenrobot en plaats de papillotten in het stoommandje.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • Peterselie
  • Water
  • Stoommandje

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228