- Homepage
- Papillot van kabeljauw met beurre blanc met vanille
Papillot van kabeljauw met beurre blanc met vanille
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
640 g Kabeljauwhaasje (4 x 160 g)
150 g Gezouten boter op kamertemperatuur
1 teentje Vanille
100 g Preiwit
200 g Pastinaken
200 g Wortels
125 g Sjalotten
3 g Visfumet
45 cl Water
10 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er met de achterkant van een mes uit.
Stap 2 /15
Doe de zaadjes in een kom met de boter en meng ze met een vork.
Stap 3 /15
Leg de boter in een vierkant op wat huishoudfolie en zet in de koelkast.
Stap 4 /15
Zet het vanillestokje aan de kant.
Stap 5 /15
Maak het preiwit schoon en schil de pastinaak en de wortels. Snijd de pastinaak en de wortels in dunne reepjes. Snijd de prei in reepjes. Doe ze in het stoommandje.
Stap 6 /15
Doe de gepelde en fijngehakte sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de zijkanten van de kom. Voeg de visfumet en het water toe.
Stap 8 /15
Plaats het interne stoommandje met de groentejulienne. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /15
Leg 4 vellen rechthoekig bakpapier op het werkblad. Leg de groentejulienne in het midden. Leg er een stukje kabeljauw en een klein stukje van het vanillestokje op.
Stap 10 /15
Sluit de papillotten en leg ze op de 2 niveaus van de externe stoomkoker.
Stap 11 /15
Doe het water in de kom met de sjalottenbereiding. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Zet de externe stoomkoker aan de kant.
Stap 13 /15
Snijd de vanilleboter in blokjes.
Stap 14 /15
Haal het vocht uit de kom en houd 3 eetlepels over. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk de vanilleboter toe na de pieptoon.
Stap 15 /15
Leg een papillot op elk bord en overgiet met de saus.