- Homepage
- Recipe Details Page
Papillot van kabeljauw met beurre blanc met vanille
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
640 g Kabeljauwhaasje (4 x 160 g)
150 g Gezouten boter op kamertemperatuur
1 teentje Vanille
100 g Preiwit
200 g Pastinaken
200 g Wortels
125 g Sjalotten
3 g Visfumet
45 cl Water
10 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er met de achterkant van een mes uit.
1teentje Vanille
Stap 2 /15
Doe de zaadjes in een kom met de boter en meng ze met een vork.
150g Gezouten boter op kamertemperatuur 1teentje Vanille
Stap 3 /15
Leg de boter in een vierkant op wat huishoudfolie en zet in de koelkast.
Stap 4 /15
Zet het vanillestokje aan de kant.
1teentje Vanille
Stap 5 /15
Maak het preiwit schoon en schil de pastinaak en de wortels. Snijd de pastinaak en de wortels in dunne reepjes. Snijd de prei in reepjes. Doe ze in het stoommandje.
100g Preiwit 200g Pastinaken 200g Wortels
Stap 6 /15
Doe de gepelde en fijngehakte sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
125g Sjalotten
Ultrablade hakmes Stoommandje
Stap 7 /15
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de zijkanten van de kom. Voeg de visfumet en het water toe.
3g Visfumet 45cl Water
Stap 8 /15
Plaats het interne stoommandje met de groentejulienne. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Menger Stoommandje
Stap 9 /15
Leg 4 vellen rechthoekig bakpapier op het werkblad. Leg de groentejulienne in het midden. Leg er een stukje kabeljauw en een klein stukje van het vanillestokje op.
640g Kabeljauwhaasje (4 x 160 g) 1teentje Vanille
Stap 10 /15
Sluit de papillotten en leg ze op de 2 niveaus van de externe stoomkoker.
Stoom- accessoire
Stap 11 /15
Doe het water in de kom met de sjalottenbereiding. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.
10cl Water
Stoom- accessoire
Stap 12 /15
Zet de externe stoomkoker aan de kant.
Stap 13 /15
Snijd de vanilleboter in blokjes.
Stap 14 /15
Haal het vocht uit de kom en houd 3 eetlepels over. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk de vanilleboter toe na de pieptoon.
Menger
Stap 15 /15
Leg een papillot op elk bord en overgiet met de saus.