Panzerotti
Moulinex
Recept door Moulinex

Panzerotti

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 45min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    2u 50min
  • Afkoeltijd
    1u 30min

Ingrediënten

4 personen

  • 80 g Tomatenpuree

  • 40 g Geraspte Emmental

  • 100 g Geraspte mozzarella

  • 1 el Olijfolie

  • Zout, peper

  • 166 g Bakkersmeel

  • 166 g Griesmeel van harde tarwe

  • 19 cl Water

  • 1 tl Zout

  • 1 tl Gedroogde biergist

  • 1 cl Olijfolie

  • 100 cl Olie

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /15

Weeg de geraspte mozzarella en emmental af in een bakje. Zet opzij.

  • 40g Geraspte Emmental
  • 100g Geraspte mozzarella

Stap 2 /15

Meng in een kom de tomatenpuree, de olie en het zout. Zet opzij.

  • 80g Tomatenpuree
  • 1el Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 3 /15

In een kom, verdun het zout met water.

  • 19cl Water
  • 1tl Zout

Stap 4 /15

Giet de bloem, het griesmeel en de gist in de mengkom met het kneed/pletmesje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start". Voeg het water/zoutmengsel toe door de opening in het deksel.

  • 166g Bakkersmeel
  • 166g Griesmeel van harde tarwe
  • 1tl Gedroogde biergist
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /15

Keer het deeg uit op een licht met olie ingevet oppervlak. Maak het deeg voorzichtig plat met uw handen en vouw het om, waarbij u de bovenkant naar het midden brengt en dan de onderkant naar het midden, en op dezelfde manier van rechts naar links.

Stap 6 /15

Keer het deeg om, vet het werkvlak in en zet er een omgekeerde bak op zodat het niet uitdroogt.

  • 1cl Olijfolie

Stap 7 /15

Laat 15-20 minuten rusten en herhaal dan deze stap. Laat nog 15-20 minuten rusten en vorm het deeg tot een bal.

Stap 8 /15

Leg het deeg in een ingeoliede kom en laat het 2 uur en 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Stap 9 /15

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en vorm van elk een bal.

Stap 10 /15

Maak de bodem van elk bolletje dicht door het deeg met uw vingers samen te knijpen. Leg ze op een bakplaat en laat ze 1 uur rijzen.

Stap 11 /15

Rol de deegballen met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot schijven met een diameter van ongeveer 20 cm.

Stap 12 /15

Verdeel de tomatensaus over elk schijfje en bestrooi met geraspte Emmental en mozzarella.

Stap 13 /15

Sluit de panzerotti doormidden en druk de randen goed aan om ze dicht te maken.

Stap 14 /15

Verhit de olie in een pan tot 175°C.

  • 100cl Olie

Stap 15 /15

Leg de panzerotti in de hete olie en draai ze om, zodat beide kanten gelijkmatig gaar worden. Neem de panzerotti uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228