Panna cotta met aardbei en ijzerkruid
Moulinex
Recept door Moulinex

Panna cotta met aardbei en ijzerkruid

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 6u 24min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    9min
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g *Volle vloeibare room

  • 30 g *Mascarpone

  • 40 g *Fijne kristalsuiker

  • 2 g *Gelatine

  • 2 g *Vanille

  • 3 *Vers ijzerkruid

  • *Water

  • 175 g *Aardbeien

  • 25 g *Fijne kristalsuiker

  • 1 *Vers ijzerkruid

  • 85 g *Citroen

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /9

*Week de gelatineblaadjes in een grote kom koud water.

  • 2g *Gelatine
  • *Water

Stap 2 /9

*Doe de vloeibare room, de mascarpone, de suiker, het ijzerkruid en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g *Volle vloeibare room
  • 30g *Mascarpone
  • 40g *Fijne kristalsuiker
  • 2g *Vanille
  • 3 *Vers ijzerkruid
  • Klopper

Stap 3 /9

*Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2g *Gelatine
  • Klopper

Stap 4 /9

*Wacht 10 minuten tot de room is afgekoeld. Verwijder de blaadjes ijzerkruid en doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes.

Stap 5 /9

*Zet voor minstens 6 uur in de ijskast.

Stap 6 /9

*Snijd de aardbeien in twee.

  • 175g *Aardbeien

Stap 7 /9

*Meng de aardbeien, het citroensap, de suiker en een beetje water in een slakom.

  • *Water
  • 175g *Aardbeien
  • 25g *Fijne kristalsuiker
  • 85g *Citroen

Stap 8 /9

*Voeg de blaadjes ijzerkruid toe en laat 1 uur marineren.

  • 1 *Vers ijzerkruid

Stap 9 /9

*Verdeel de aardbeien en het sap over de panna cotta en dien op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228