- Homepage
- Recipe Details Page
Panna cotta met aardbei en ijzerkruid
- Totale tijd 6u 24min
- 15min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g *Volle vloeibare room
30 g *Mascarpone
40 g *Fijne kristalsuiker
2 g *Gelatine
2 g *Vanille
3 *Vers ijzerkruid
*Water
175 g *Aardbeien
25 g *Fijne kristalsuiker
1 *Vers ijzerkruid
85 g *Citroen
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
*Week de gelatineblaadjes in een grote kom koud water.
2g *Gelatine *Water
Stap 2 /9
*Doe de vloeibare room, de mascarpone, de suiker, het ijzerkruid en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g *Volle vloeibare room 30g *Mascarpone 40g *Fijne kristalsuiker 2g *Vanille 3 *Vers ijzerkruid
Klopper
Stap 3 /9
*Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2g *Gelatine
Klopper
Stap 4 /9
*Wacht 10 minuten tot de room is afgekoeld. Verwijder de blaadjes ijzerkruid en doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes.
Stap 5 /9
*Zet voor minstens 6 uur in de ijskast.
Stap 6 /9
*Snijd de aardbeien in twee.
175g *Aardbeien
Stap 7 /9
*Meng de aardbeien, het citroensap, de suiker en een beetje water in een slakom.
*Water 175g *Aardbeien 25g *Fijne kristalsuiker 85g *Citroen
Stap 8 /9
*Voeg de blaadjes ijzerkruid toe en laat 1 uur marineren.
1 *Vers ijzerkruid
Stap 9 /9
*Verdeel de aardbeien en het sap over de panna cotta en dien op.