Panettone
- Totale tijd 7u 45min
- 50min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 6u 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g manitobabloem
7.5 cl water
15 g droge biergist
2 eieren
1 eierdooier
100 g poedersuiker
100 g boter
10 g zeezout
100 g gemengd gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, cederappel)
1 appelsien-
1 citroen
180 g rozijnen
20 cl water
1 eiwit
50 g amandelmeel
100 g gepelde amandelen
10 g maïzena
100 g poedersuiker
7.5 cl water
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot. Voeg de biergist, de suiker, de zachte boter in kleine stukjes, de hele eieren, de eierdooier, de geraspte citroen- en sinaasappelzeste en de helft van het water toe. Druk op ‘Start’.
Stap 2 /12
Doe de rozijnen in een aparte kom met warm water. Laat 5 minuten rusten en nadien goed uitlekken.
Stap 3 /12
Doe de rozijnen, het zout en de gemengde gekonfijte vruchten bij het deeg in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 4 /12
Haal het deeg uit de mengkom en rol het op een werkblad uit tot een mooie ronde vorm.
Stap 5 /12
Doe de bereiding terug in de mengkom en dek af met huishoudfolie. Laat ruim 3 uur rusten op een warme plaats.
Stap 6 /12
Haal de bereiding nadien uit de mengkom en rol uit tot een ronde vorm. Doe het deeg vervolgens in een ingevette cilindrische vorm.
Stap 7 /12
Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat nog ruim 3 uur rusten.
Stap 8 /12
Doe het eiwit, de maïzena, het water, de custardsuiker en het amandelmeel in de schoongemaakte mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 9 /12
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Stap 10 /12
Smeer met een spatel de bovenkant van het deeg in met het mengsel. Strooi er vervolgens de hele amandelen met de poedersuiker over.
Stap 11 /12
Zet de vorm op het onderste rooster van de oven en bak 50 minuten op 185 graden.
Stap 12 /12
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.