- Homepage
- Recipe Details Page
Panettone
- Totale tijd 7u 45min
- 50min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 6u 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g manitobabloem
7.5 cl water
15 g droge biergist
2 eieren
1 eierdooier
100 g poedersuiker
100 g boter
10 g zeezout
100 g gemengd gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, cederappel)
1 appelsien-
1 citroen
180 g rozijnen
20 cl water
1 eiwit
50 g amandelmeel
100 g gepelde amandelen
10 g maïzena
100 g poedersuiker
7.5 cl water
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot. Voeg de biergist, de suiker, de zachte boter in kleine stukjes, de hele eieren, de eierdooier, de geraspte citroen- en sinaasappelzeste en de helft van het water toe. Druk op ‘Start’.
500g manitobabloem 7.5cl water 15g droge biergist 2 eieren 1 eierdooier 100g poedersuiker 100g boter 1 appelsien- 1 citroen
Dough Hook
Stap 2 /12
Doe de rozijnen in een aparte kom met warm water. Laat 5 minuten rusten en nadien goed uitlekken.
180g rozijnen 20cl water
Stap 3 /12
Doe de rozijnen, het zout en de gemengde gekonfijte vruchten bij het deeg in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
10g zeezout 100g gemengd gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, cederappel)
Dough Hook
Stap 4 /12
Haal het deeg uit de mengkom en rol het op een werkblad uit tot een mooie ronde vorm.
Stap 5 /12
Doe de bereiding terug in de mengkom en dek af met huishoudfolie. Laat ruim 3 uur rusten op een warme plaats.
Stap 6 /12
Haal de bereiding nadien uit de mengkom en rol uit tot een ronde vorm. Doe het deeg vervolgens in een ingevette cilindrische vorm.
Stap 7 /12
Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat nog ruim 3 uur rusten.
Stap 8 /12
Doe het eiwit, de maïzena, het water, de custardsuiker en het amandelmeel in de schoongemaakte mengkom. Druk op ‘Start’.
1 eiwit 50g amandelmeel 10g maïzena 100g poedersuiker 7.5cl water
Flex Whisk
Stap 9 /12
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Stap 10 /12
Smeer met een spatel de bovenkant van het deeg in met het mengsel. Strooi er vervolgens de hele amandelen met de poedersuiker over.
100g gepelde amandelen
Stap 11 /12
Zet de vorm op het onderste rooster van de oven en bak 50 minuten op 185 graden.
Stap 12 /12
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.