Panettone - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Panettone

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 7u 45min
  • Voorbereidingstijd
    50min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    6u 5min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g manitobabloem

  • 7.5 cl water

  • 15 g droge biergist

  • 2 eieren

  • 1 eierdooier

  • 100 g poedersuiker

  • 100 g boter

  • 10 g zeezout

  • 100 g gemengd gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, cederappel)

  • 1 appelsien-

  • 1 citroen

  • 180 g rozijnen

  • 20 cl water

  • 1 eiwit

  • 50 g amandelmeel

  • 100 g gepelde amandelen

  • 10 g maïzena

  • 100 g poedersuiker

  • 7.5 cl water

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot. Voeg de biergist, de suiker, de zachte boter in kleine stukjes, de hele eieren, de eierdooier, de geraspte citroen- en sinaasappelzeste en de helft van het water toe. Druk op ‘Start’.

  • 500g manitobabloem
  • 7.5cl water
  • 15g droge biergist
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 100g poedersuiker
  • 100g boter
  • 1 appelsien-
  • 1 citroen
  • Dough Hook

Stap 2 /12

Doe de rozijnen in een aparte kom met warm water. Laat 5 minuten rusten en nadien goed uitlekken.

  • 180g rozijnen
  • 20cl water

Stap 3 /12

Doe de rozijnen, het zout en de gemengde gekonfijte vruchten bij het deeg in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 10g zeezout
  • 100g gemengd gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, cederappel)
  • Dough Hook

Stap 4 /12

Haal het deeg uit de mengkom en rol het op een werkblad uit tot een mooie ronde vorm.

Stap 5 /12

Doe de bereiding terug in de mengkom en dek af met huishoudfolie. Laat ruim 3 uur rusten op een warme plaats.

Stap 6 /12

Haal de bereiding nadien uit de mengkom en rol uit tot een ronde vorm. Doe het deeg vervolgens in een ingevette cilindrische vorm.

Stap 7 /12

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat nog ruim 3 uur rusten.

Stap 8 /12

Doe het eiwit, de maïzena, het water, de custardsuiker en het amandelmeel in de schoongemaakte mengkom. Druk op ‘Start’.

  • 1 eiwit
  • 50g amandelmeel
  • 10g maïzena
  • 100g poedersuiker
  • 7.5cl water
  • Flex Whisk

Stap 9 /12

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Stap 10 /12

Smeer met een spatel de bovenkant van het deeg in met het mengsel. Strooi er vervolgens de hele amandelen met de poedersuiker over.

  • 100g gepelde amandelen

Stap 11 /12

Zet de vorm op het onderste rooster van de oven en bak 50 minuten op 185 graden.

Stap 12 /12

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.