Pakora van ui
- Totale tijd 20min
- 5min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 Grote uien
50 g Kikkererwtenbloem
50 g Rijstbloem
1 snuifje Zout
3 snuifje Kurkuma
1 snuifje Cayennepeper
8 cl water
2 el Gehakte koriander
1 straaltje Olie
Accessoires
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de uien en snij ze doormidden. Snij ze daarna in reepjes van 0,5 tot 1 cm breed.
Stap 2 /5
Meng de bloemsoorten, het zout, de komijn en de cayennepeper in een kom. Voeg het water beetje bij beetje toe en pas de hoeveelheid aan om zo een dikker beslag te verkrijgen dan normaal. Voeg een beetje meer water toe als de textuur te dik en plakkerig is. Voeg een beetje meer bloem toe als het mengsel te vloeibaar is (de hoeveelheid kan verschillen al naargelang het merk).
Stap 3 /5
Voeg de gehakte koriander toe en meng goed.
Stap 4 /5
Haal de reepjes ui door het beslag, meng en maak er kleine beignets van. Leg ze in het Easy Fry & Grill-mandje. Bak ze bij voorkeur in 3 à 4 ladingen. Besprenkel met olie.
Stap 5 /5
Zet de AIR FRY-stand aan op 190 °C gedurende 13 minuten en draai ze halverwege het bereidingsproces om. Leg de beignets op een rooster alvorens te serveren. Serveer met een yoghurtsaus of een chutney.