Risotto aux champignons
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
200 g Oesterzwammen
250 g Kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
1 teentje Knoflook, fijngehakt
0.5 Ui, in dunne plakjes gesneden
40 g gehakte hazelnoten
Groentebouillonblokje
150 g Arboriorijst
0.5 pak Pecorino kaas
40 g Boter
7 cl witte wijn
50 cl Water
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /5
Fruit de knoflook, ui en 2 soorten champignons 5 minuten in een scheutje olijfolie. Zet opzij.
Stap 3 /5
Voeg de rijst toe en roer tot deze doorschijnend is. Blus af met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Bedek met water en verkruimelde bouillon en kook verder tot de vloeistof door de rijst is opgenomen. Voeg meer bouillon toe tot de rijst gaar is.
Stap 4 /5
Voeg 3/4 van de pecorino, de boter en de champignons toe. Kruid met peper en meng goed.
Stap 5 /5
Giet de risotto in een ondiepe schaal, bestrooi met hazelnoten en de overgebleven pecorino. Eet smakelijk!