- Homepage
- Paasbrioche
Paasbrioche
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
5 personen
250 g Gekonfijte vruchten
13 cl Halfvolle melk
12 g Verse bakkersgist
300 g Witte bloem
2 Eierdooiers
3 g Fijn zout
40 g Suiker
40 g Boter
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd het gekonfijte fruit in kleine stukjes en zet aan de kant.
Stap 2 /9
Snijd het gekonfijte fruit in kleine stukjes en zet aan de kant. Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Voeg bloem, 2 eierdooiers, zout, suiker en boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Doe het deeg in een aparte kom en laat 1 tot 2 uur rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 5 /9
Verwerk de gekonfijte vruchten onder het deeg.
Stap 6 /9
Maak 3 bolletjes van het deeg en leg ze tegen elkaar in een cakevorm.
Stap 7 /9
Verwerk de gekonfijte vruchten onder het deeg. Maak 3 bolletjes van het deeg en leg ze tegen elkaar in een cakevorm. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1u30 rijzen op kamertemperatuur.
Stap 8 /9
Verwarm de oven voor op 170°C (op thermostaat 5/ 6).
Stap 9 /9
Verwarm de oven voor op 170 °C (op thermostaat 5/ 6). Zet 25 minuten in de oven.