Pâté marmite
- Totale tijd 2u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
12 personen
1000 g Buikspek
110 g Ajuin
6 g Look
3 cl Olie
10 cl Witte wijn
5 cl Armagnac
1 tl Rabelais®-kruiden (of vijfkruidenmix)
2 tl Zout
0.5 tl Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de geschilde ajuin en look in kwartjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Doe in een aparte kom en zet aan de kant.
Stap 3 /6
Doe de olie en het buikspek in grote stukken in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Haal het vlees uit de kom en vervang het hakmes door de mengstaaf.
Stap 5 /6
Doe alle ingrediënten in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Breek de grote stukken vlees met een spatel na de pieptoon.
Stap 6 /6
Doe het vlees in een terrine zodra het gaar is en verwijder een deel van het vet van het oppervlak.