- Homepage
- Recipe Details Page
Ossobucco
- Totale tijd 2u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1000 g Kalfsschenkel
100 Ui
125 Wortel
50 Selderij
600 g Gehakte tomaten
2 Olijfolie
1 el Tomatenconcentraat
15 cl Witte wijn
10 cl Water
1 el Bloem
2 Laurierblaadje
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /3
Wentel de stukken vlees lichtjes door bloem.Pel de ui en schil de wortelen.Snijd de ui in stukken.Snijd de wortelen in schijfjes en het takje selder in reepjes.Doe de ui in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1000g Kalfsschenkel 100 Ui 125 Wortel 50 Selderij 1el Bloem
Ultrablade hakmes
Stap 2 /3
Vervang het hakmes door de menger en giet de olijfolie erbij. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Giet een minuut voor het einde van het programma de witte wijn erbij.
2 Olijfolie 15cl Witte wijn
Menger
Stap 3 /3
Voeg aan het einde van het programma het vlees, de wortelen, de selder, de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en het laurierblad toe.Voeg zout en peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1000g Kalfsschenkel 125 Wortel 50 Selderij 600g Gehakte tomaten 1el Tomatenconcentraat 10cl Water 2 Laurierblaadje Zout, peper
Menger