Ossetische pastei met aardappelen en kaas - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ossetische pastei met aardappelen en kaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

8 personen

  • 30 cl water

  • 20 g suiker

  • 8 g droge gist

  • 35 cl kefir

  • 6 cl zure room (20 % vetgehalte)

  • 1000 g tarwebloem

  • 0.5 tl zout

  • 5 cl plantaardige olie

  • 5 cl plantaardige olie

  • 460 g Georgische kaas ‘Suluguni’

  • 1000 g geschilde aardappelen

  • 130 g boter

  • 3 ajuinen

  • 10 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 7 cl plantaardige olie

  • 6 g kruiden

  • 0.5 tl zout

  • 3 g peper

  • 150 g boter

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm het water in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker en de gist op in het water. Laat 12-15 minuten staan.

  • 30cl water
  • 20g suiker
  • 8g droge gist

Stap 2 /15

Voeg de kefir en de zure room toe. Meng het geheel. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.

  • 35cl kefir
  • 6cl zure room (20 % vetgehalte)

Stap 3 /15

Haal de bloem door een zeef en vang op in de kom van de keukenrobot. Voeg een snufje zout toe.

  • 1000g tarwebloem
  • 0.5tl zout

Stap 4 /15

Doe de kefir met de gist in de mengkom met de bloem en het zout. Druk op 'Start'.

  • Dough Hook

Stap 5 /15

Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Giet de olie erbij. Druk op 'Start'.

  • 5cl plantaardige olie
  • Dough Hook

Stap 6 /15

Gebruik een spatel om het deeg in een aparte kom met de plantaardige olie te doen.

  • 5cl plantaardige olie

Stap 7 /15

Laat het deeg 60 minuten staan op een warme plek.

Stap 8 /15

Verdeel het afgewerkte deeg in 4 porties en laat 15-20 minuten staan.

Stap 9 /15

Rasp de kaas met een grove rasp.

  • 460g Georgische kaas ‘Suluguni’

Stap 10 /15

Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze in plantaardige olie goudbruin.

  • 3 ajuinen
  • 7cl plantaardige olie

Stap 11 /15

Kook de aardappelen en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg hete melk met boter toe en meng goed tot een gladde massa. Laat het geheel wat afkoelen.

  • 1000g geschilde aardappelen
  • 130g boter
  • 10cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

Stap 12 /15

Meng de kaas, ui, kruiden en aardappelpuree in een aparte kom. Voeg peper en zout toe.

  • 6g kruiden
  • 0.5tl zout
  • 3g peper

Stap 13 /15

Rol elk stuk deeg uit en verdeel er de aardappelvulling over. Breng de randen naar het midden en knijp ze in een cirkel. Druk de ontstane bobbel in de pastei.

Stap 14 /15

Maak in het midden van de pastei een opening of een kleine insnijding met een mes. Zet in de oven en bak op 220 graden gedurende 15-17 minuten.

Stap 15 /15

Smeer de gebakken pastei in met een stukje boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.

  • 150g boter

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228