- Homepage
- Recipe Details Page
Ossetische pastei met aardappelen en kaas
- Totale tijd 2u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
30 cl water
20 g suiker
8 g droge gist
35 cl kefir
6 cl zure room (20 % vetgehalte)
1000 g tarwebloem
0.5 tl zout
5 cl plantaardige olie
5 cl plantaardige olie
460 g Georgische kaas ‘Suluguni’
1000 g geschilde aardappelen
130 g boter
3 ajuinen
10 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
7 cl plantaardige olie
6 g kruiden
0.5 tl zout
3 g peper
150 g boter
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm het water in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker en de gist op in het water. Laat 12-15 minuten staan.
30cl water 20g suiker 8g droge gist
Stap 2 /15
Voeg de kefir en de zure room toe. Meng het geheel. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.
35cl kefir 6cl zure room (20 % vetgehalte)
Stap 3 /15
Haal de bloem door een zeef en vang op in de kom van de keukenrobot. Voeg een snufje zout toe.
1000g tarwebloem 0.5tl zout
Stap 4 /15
Doe de kefir met de gist in de mengkom met de bloem en het zout. Druk op 'Start'.
Dough Hook
Stap 5 /15
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Giet de olie erbij. Druk op 'Start'.
5cl plantaardige olie
Dough Hook
Stap 6 /15
Gebruik een spatel om het deeg in een aparte kom met de plantaardige olie te doen.
5cl plantaardige olie
Stap 7 /15
Laat het deeg 60 minuten staan op een warme plek.
Stap 8 /15
Verdeel het afgewerkte deeg in 4 porties en laat 15-20 minuten staan.
Stap 9 /15
Rasp de kaas met een grove rasp.
460g Georgische kaas ‘Suluguni’
Stap 10 /15
Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze in plantaardige olie goudbruin.
3 ajuinen 7cl plantaardige olie
Stap 11 /15
Kook de aardappelen en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg hete melk met boter toe en meng goed tot een gladde massa. Laat het geheel wat afkoelen.
1000g geschilde aardappelen 130g boter 10cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
Stap 12 /15
Meng de kaas, ui, kruiden en aardappelpuree in een aparte kom. Voeg peper en zout toe.
6g kruiden 0.5tl zout 3g peper
Stap 13 /15
Rol elk stuk deeg uit en verdeel er de aardappelvulling over. Breng de randen naar het midden en knijp ze in een cirkel. Druk de ontstane bobbel in de pastei.
Stap 14 /15
Maak in het midden van de pastei een opening of een kleine insnijding met een mes. Zet in de oven en bak op 220 graden gedurende 15-17 minuten.
Stap 15 /15
Smeer de gebakken pastei in met een stukje boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.
150g boter