Oriëntaalse couscous - Recepten Cookeo V3 | Moulinex
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Oriëntaalse couscous

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 Kippenbouten

  • 8 merguez worstjes

  • 1 el Olijfolie

  • 1 Grote ui

  • 2 teentje Teentjes knoflook, fijngehakt

  • 70 g Tomatenpuree

  • 1.5 l Kippenbouillon

  • 1 el Ras el hanout

  • 0.5 Vruchtvlees van ingelegde citroen (op zout)

  • 1 handvol Blonde rozijnen

  • Peper en zout naar smaak

  • 4 Dikke wortelen, in stukken gesneden

  • 2 Courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken

  • 1 Grote tomaat, in blokjes

  • 1 blik Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 1 Grote peper, in stukken gesneden

  • 250 g Couscous (griesmeel)

  • 1 tl Kaneel

Bereiding

Stap 1 /9

Bereid de ingrediënten voor.

  • 4 Kippenbouten
  • 8 merguez worstjes
  • 1el Olijfolie
  • 1 Grote ui
  • 2teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 70g Tomatenpuree
  • 1.5l Kippenbouillon
  • 1el Ras el hanout
  • 0.5 Vruchtvlees van ingelegde citroen (op zout)
  • 1handvol Blonde rozijnen
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 Dikke wortelen, in stukken gesneden
  • 2 Courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
  • 1 Grote tomaat, in blokjes
  • 1blik Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 Grote peper, in stukken gesneden
  • 250g Couscous (griesmeel)
  • 1tl Kaneel

Stap 2 /9

Fruit de ffijngesneden ui en de knoflook in de olie. Voeg de merguez toe en bak ze 2 minuten aan elke kant. Zet apart

  • 8 merguez worstjes
  • 1 Grote ui

Stap 3 /9

Voeg de kippenbouten toe en laat ze 4 minuten aan elke kant bruin worden, zet ze dan apart. Voeg zout en peper toe.Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.

  • 4 Kippenbouten
  • 70g Tomatenpuree
  • 1el Ras el hanout
  • Peper en zout naar smaak

Stap 4 /9

Voeg 2/3 van de bouillon en het vlees toe.

  • 1.5l Kippenbouillon

Stap 5 /9

Koken onder druk.

Stap 6 /9

Voeg de in stukken gesneden wortels, courgettes, tomaten en paprika's toe. Voeg dan de ingelegde citroen, rozijnen en kikkererwten toe

  • 0.5 Vruchtvlees van ingelegde citroen (op zout)
  • 1handvol Blonde rozijnen
  • 4 Dikke wortelen, in stukken gesneden
  • 2 Courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
  • 1 Grote tomaat, in blokjes
  • 1blik Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 Grote peper, in stukken gesneden

Stap 7 /9

Koken onder druk.

Stap 8 /9

Giet de resterende kokende kippenbouillon over de couscous in een kom. Dek af met een bord en laat 5 minuten zwellen.

  • 1.5l Kippenbouillon
  • 250g Couscous (griesmeel)

Stap 9 /9

Roer de couscous los met een vork en serveer met de kip, merguez, groenten en de heerlijke bouillon. Serveer eventueel met wat harissa voor een extra pittige toets.