Opgerolde brioche met chocolade
- Totale tijd 2u 16min
- 15min
Voorbereidingstijd - 31min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
Smeerpasta met chocolade
13 cl Halfvolle melk
0.5 zakje Bakkersgist in poeder
3 Eierdooiers
300 g Witte bloem
40 g Suiker
40 g Half gezouten boter
Zout
1 Eierdooier
50 g Chocoladestukjes (eventueel)
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg de chocoladestukjes af in een apart kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /11
Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker en de zachte blokjes boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 4 /11
Bewerk het deeg gedurende 1 minuut met de handen.
Stap 5 /11
Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek.
Stap 6 /11
Snij 8 repen en besmeer deze met chocoladepasta. Rol elke reep in zichzelf op.
Stap 7 /11
Leg ze in een cakevorm en druk ze aan.
Stap 8 /11
Laat gedurende 1uur 30 rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 9 /11
Verwarm de oven voor op 165°C (op thermostaat 5/6).
Stap 10 /11
Besmeer de brioche met eigeel en bestrooi met stukjes chocolade.
Stap 11 /11
Zet 25 minuten in de oven.