- Homepage
- Oosterse linzen
Oosterse linzen
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
4 el Verse munt
4 el Verse koriander
60 g Ajuin
8 g Look
1.5 tl Olijfolie
200 g Koraallinzen
1 tl Komijn
1 tl Ras-el-hanout
50 cl Groentebouillon
400 g Tomaten
2 el Tomatenconcentraat
1 snuifje Zout
80 g Feta
4 Worsten
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Was de munt en de koriander en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes.
Stap 2 /8
Doe de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Zet het even apart.
Stap 4 /8
Doe de gepelde look en ajuin in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen en voeg olie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Verwarm de groentebouillon in een pot.
Stap 7 /8
Doe de linzen, de komijn, de ras-el-hanout, de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de pruttelende groentebouillon in de kom van de keukenmachine Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Breng aan het einde van de gaartijd op smaak met zout.
Stap 8 /8
Dien de linzen op in kommetjes. Werk af met kruiden en fetablokjes. Strooi er eventueel enkele komijnzaadjes over.