- Homepage
- Recipe Details Page
Oosterse linzen
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 el Verse munt
4 el Verse koriander
60 g Ajuin
8 g Look
1.5 tl Olijfolie
200 g Koraallinzen
1 tl Komijn
1 tl Ras-el-hanout
50 cl Groentebouillon
400 g Tomaten
2 el Tomatenconcentraat
1 snuifje Zout
80 g Feta
4 Worsten
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Was de munt en de koriander en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes.
4el Verse munt 4el Verse koriander
Stap 2 /8
Doe de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Zet het even apart.
Stap 4 /8
Doe de gepelde look en ajuin in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Ajuin 8g Look
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen en voeg olie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
1.5tl Olijfolie
Menger
Stap 6 /8
Verwarm de groentebouillon in een pot.
50cl Groentebouillon
Stap 7 /8
Doe de linzen, de komijn, de ras-el-hanout, de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de pruttelende groentebouillon in de kom van de keukenmachine Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Breng aan het einde van de gaartijd op smaak met zout.
200g Koraallinzen 1tl Komijn 1tl Ras-el-hanout 400g Tomaten 2el Tomatenconcentraat 1snuifje Zout
Stap 8 /8
Dien de linzen op in kommetjes. Werk af met kruiden en fetablokjes. Strooi er eventueel enkele komijnzaadjes over.
1tl Komijn 80g Feta