Oosterse groentetajine
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
350 g Griesmeel met middelgrote korrel
25 cl Gezouten water
2 el Olijfolie
Zout
Water
500 g Rundvlees
350 g Lamsschouder
110 g Gele ajuin
2 takje Koriander
0.5 tl Lookpoeder
15 g Komijnzaadjes
60 g Fijn griesmeel
2 Eieren
2 tl Ras-el-hanout
350 g Wortels
350 g Rapen
6 g Look
110 g Rode ajuin
150 g Kikkererwten uit blik
400 g Tomatenblokjes uit blik
1 Saffraanpoeder
1 tl Komijnpoeder
1 tl Kippenfond
30 cl Water
300 g Courgettes
100 g Gedroogde abrikozen
50 g Rozijnen
70 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Snijd de courgettes in staafjes. Zet het even apart.
Stap 2 /12
Doe het griesmeel met middelgrote korrel, de olijfolie en het gezouten water in een aparte kom. Meng met een spatel en zet aan de kant.
Stap 3 /12
Schil de wortels, de rapen en de rode ajuin. Snijd de wortels in dunne reepjes. Snijd de rapen in blokjes en hak de rode ajuin fijn. Zet het even apart.
Stap 4 /12
Doe het in blokjes van 2 cm gesneden rundvlees en lamsvlees in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg de gepelde en in 8 stukken gesneden gele ajuin, de koriander zonder blaadjes, het lookpoeder, de komijnzaadjes, het fijn griesmeel, de eieren en de ras-el-hanout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Verwijder het hakmes en maak vleesballetjes met uw handen. Zet ze in de externe stoomkoker.
Stap 7 /12
Spoel de kom van de keukenmachine. Vervang het hakmes door de mengstaaf.
Stap 8 /12
Voe gde geschilde en in reepjes gesneden wortels, de geschilde rapen, de geschilde en fijngehakte rode ajuin, de look, de komijn, de saffraan, de tomatenblokjes, de gevogeltefond en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /12
Voeg de courgettes, de kikkererwten, de abrikozen, de rozijnen en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de balletjes en voeg de middelste stoomplaat toe.
Stap 10 /12
Haal de korrels van het griesmeel met schone handen uit elkaar.
Stap 11 /12
Doe het griesmeel op de middelste stoomplaat zonder te veel te roeren, om te vermijden dat te veel korrels op de balletjes vallen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 12 /12
Dien warm op.