Oosterse groentetajine - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Oosterse groentetajine

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 350 g Griesmeel met middelgrote korrel

  • 25 cl Gezouten water

  • 2 el Olijfolie

  • Zout

  • Water

  • 500 g Rundvlees

  • 350 g Lamsschouder

  • 110 g Gele ajuin

  • 2 takje Koriander

  • 0.5 tl Lookpoeder

  • 15 g Komijnzaadjes

  • 60 g Fijn griesmeel

  • 2 Eieren

  • 2 tl Ras-el-hanout

  • 350 g Wortels

  • 350 g Rapen

  • 6 g Look

  • 110 g Rode ajuin

  • 150 g Kikkererwten uit blik

  • 400 g Tomatenblokjes uit blik

  • 1 Saffraanpoeder

  • 1 tl Komijnpoeder

  • 1 tl Kippenfond

  • 30 cl Water

  • 300 g Courgettes

  • 100 g Gedroogde abrikozen

  • 50 g Rozijnen

  • 70 cl Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /12

Snijd de courgettes in staafjes. Zet het even apart.

  • 300g Courgettes

Stap 2 /12

Doe het griesmeel met middelgrote korrel, de olijfolie en het gezouten water in een aparte kom. Meng met een spatel en zet aan de kant.

  • 350g Griesmeel met middelgrote korrel
  • 25cl Gezouten water
  • 2el Olijfolie

Stap 3 /12

Schil de wortels, de rapen en de rode ajuin. Snijd de wortels in dunne reepjes. Snijd de rapen in blokjes en hak de rode ajuin fijn. Zet het even apart.

  • 350g Wortels
  • 350g Rapen
  • 110g Rode ajuin

Stap 4 /12

Doe het in blokjes van 2 cm gesneden rundvlees en lamsvlees in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Rundvlees
  • 350g Lamsschouder
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /12

Voeg de gepelde en in 8 stukken gesneden gele ajuin, de koriander zonder blaadjes, het lookpoeder, de komijnzaadjes, het fijn griesmeel, de eieren en de ras-el-hanout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Gele ajuin
  • 2takje Koriander
  • 0.5tl Lookpoeder
  • 15g Komijnzaadjes
  • 60g Fijn griesmeel
  • 2 Eieren
  • 2tl Ras-el-hanout
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /12

Verwijder het hakmes en maak vleesballetjes met uw handen. Zet ze in de externe stoomkoker.

Stap 7 /12

Spoel de kom van de keukenmachine. Vervang het hakmes door de mengstaaf.

Stap 8 /12

Voe gde geschilde en in reepjes gesneden wortels, de geschilde rapen, de geschilde en fijngehakte rode ajuin, de look, de komijn, de saffraan, de tomatenblokjes, de gevogeltefond en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Zout
  • 150g Kikkererwten uit blik
  • 400g Tomatenblokjes uit blik
  • 1 Saffraanpoeder
  • 1tl Komijnpoeder
  • 1tl Kippenfond
  • 70cl Water
  • Menger

Stap 9 /12

Voeg de courgettes, de kikkererwten, de abrikozen, de rozijnen en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de balletjes en voeg de middelste stoomplaat toe.

  • 150g Kikkererwten uit blik
  • 30cl Water
  • 100g Gedroogde abrikozen
  • 50g Rozijnen
  • Stoom- accessoire

Stap 10 /12

Haal de korrels van het griesmeel met schone handen uit elkaar.

Stap 11 /12

Doe het griesmeel op de middelste stoomplaat zonder te veel te roeren, om te vermijden dat te veel korrels op de balletjes vallen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 12 /12

Dien warm op.