Oostenrijkse quenelles
- Totale tijd 35min
- 5min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
400 g oud brood (stokbrood)
30 cl melk
50 g ui
5 cl olie
20 g gehakte peterselie
100 g paneermeel
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Snij het brood in kleine stukjes van 1 cm, doe de stukjes in een slakom en bedek met melk. Laat 10 min rusten.
Stap 2 /6
Schil de ui en snij in grote stukken. Plaats het ultrablade-hakmes, doe de stukken in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Vervang het mes door de menger en voeg de olie toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Gebruik opnieuw het ultrablade-hakmes, voeg het brood en de melk toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Voeg het paneermeel en de peterselie toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Doe de bereiding in een slakom, dek af en laat 2-3 u rusten in de koelkast.
Stap 6 /6
Vorm quenelles met een diameter van 4 cm. Giet 1,5 L zout water in de bak van de robot verwarm tot 100 °C gedurende 25 min. Open na 5 min het deksel en leg de quenelles voorzichtig in de robot.