- Homepage
- Recipe Details Page
Omgekeerde aardbeicake
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden
3 lepel Parelsuiker
2 Ei(eren)
60 g Gesmolten boter
60 g Bloemsuiker
220 g Ricotta
120 g Bloem
1 zakje Gist
1 snuifje Bicarbonaat
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de ingrediënten voor.
300g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden 3lepel Parelsuiker 2 Ei(eren) 60g Gesmolten boter 60g Bloemsuiker 220g Ricotta 120g Bloem 1zakje Gist 1snuifje Bicarbonaat
Stap 2 /5
Meng de aardbeien met de parelsuiker en bedek de bodem van de taartvorm ermee. Klop het ei op met de boter, de suiker en de ricotta.
300g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden 3lepel Parelsuiker 2 Ei(eren) 60g Gesmolten boter 60g Bloemsuiker 220g Ricotta
Stap 3 /5
Voeg de bloem, de gist en het bicarbonaat toe. Giet het mengsel in de vorm en dek het af met bakpapier. Plaats de vorm in het mandje met 40 cl water.
120g Bloem 1zakje Gist 1snuifje Bicarbonaat
Stap 4 /5
Snelkookfunctie
Stap 5 /5
Haal de cake uit de vorm en dien hem lauw of koud op.