Omgekeerde aardbeicake - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Omgekeerde aardbeicake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 300 g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden

  • 3 lepel Parelsuiker

  • 2 Ei(eren)

  • 60 g Gesmolten boter

  • 60 g Bloemsuiker

  • 220 g Ricotta

  • 120 g Bloem

  • 1 zakje Gist

  • 1 snuifje Bicarbonaat

Bereiding

Stap 1 /5

Bereid de ingrediënten voor.

  • 300g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden
  • 3lepel Parelsuiker
  • 2 Ei(eren)
  • 60g Gesmolten boter
  • 60g Bloemsuiker
  • 220g Ricotta
  • 120g Bloem
  • 1zakje Gist
  • 1snuifje Bicarbonaat

Stap 2 /5

Meng de aardbeien met de parelsuiker en bedek de bodem van de taartvorm ermee. Klop het ei op met de boter, de suiker en de ricotta.

  • 300g Aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden
  • 3lepel Parelsuiker
  • 2 Ei(eren)
  • 60g Gesmolten boter
  • 60g Bloemsuiker
  • 220g Ricotta

Stap 3 /5

Voeg de bloem, de gist en het bicarbonaat toe. Giet het mengsel in de vorm en dek het af met bakpapier. Plaats de vorm in het mandje met 40 cl water.

  • 120g Bloem
  • 1zakje Gist
  • 1snuifje Bicarbonaat

Stap 4 /5

Snelkookfunctie

Stap 5 /5

Haal de cake uit de vorm en dien hem lauw of koud op.