Oma’s fondant chocoladetaart
Moulinex
Recept door Moulinex

Oma’s fondant chocoladetaart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g Fondant chocolade (70%)

  • 125 g Boter

  • 100 g Rijstmeel

  • 2 tl Glutenvrij gist

  • 4 Eieren

  • 200 g Poedersuiker

  • 1 snuifje Zout

  • Poedersuiker

  • Boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /11

Doe de boter en de chocolade in stukjes in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Fondant chocolade (70%)
  • 125g Boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine en zet de eiwitten aan de kant.

  • 4 Eieren

Stap 4 /11

Voeg de suiker, bloem en gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Rijstmeel
  • 2tl Glutenvrij gist
  • 200g Poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /11

Doe de bereiding in een slakom.

Stap 6 /11

Was en droog de keukenmachine.

Stap 7 /11

Doe de eiwitten en het zout in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1snuifje Zout
  • Klopper

Stap 8 /11

Roer de eiwitten voorzichtig met een spatel onder de chocoladebereiding.

  • 4 Eieren

Stap 9 /11

Vet een springvorm in met boter. Bestrooi met poedersuiker.

  • Poedersuiker
  • Boter

Stap 10 /11

Doe het beslag in de springvorm.

  • Poedersuiker

Stap 11 /11

Zet 25 à 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228