Oma’s fondant chocoladetaart
- Totale tijd 1u 15min
- 25min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
200 g Fondant chocolade (70%)
125 g Boter
100 g Rijstmeel
2 tl Glutenvrij gist
4 Eieren
200 g Poedersuiker
1 snuifje Zout
Poedersuiker
Boter
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /11
Doe de boter en de chocolade in stukjes in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine en zet de eiwitten aan de kant.
Stap 4 /11
Voeg de suiker, bloem en gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Doe de bereiding in een slakom.
Stap 6 /11
Was en droog de keukenmachine.
Stap 7 /11
Doe de eiwitten en het zout in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /11
Roer de eiwitten voorzichtig met een spatel onder de chocoladebereiding.
Stap 9 /11
Vet een springvorm in met boter. Bestrooi met poedersuiker.
Stap 10 /11
Doe het beslag in de springvorm.
Stap 11 /11
Zet 25 à 30 minuten in de oven.