Olijvencake met ham & ricotta
- Totale tijd 23min
- 10min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
40 g Groene olijven, ontpit en grof gehakt
40 g Kleine blokjes ham (of schijfjes, fijngehakt)
1 Middelgroot ei (55 g)
75 g Bloem
5 g Bakpoeder
75 g Ricotta
1 el Olijfolie
2 Bakvormen voor muffins of charlottebakvorm voor 6 pers.
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Klop de eieren, de ricotta en de olie.
Stap 3 /7
Voeg de bloem en gist toe.
Stap 4 /7
Voeg de olijven en ham toe. Meng alles goed.
Stap 5 /7
Verdeel het mengsel in de vormen. Giet 20 cl water in de kuip. Plaats de vormen in het mandje.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie: 13 min.
Stap 7 /7
Laat afkoelen. Haal ze uit de vorm en eet ze lauw, met een slaatje.