Number Cake - verjaardagstaart
Recept door Manon

Number Cake - verjaardagstaart

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 3u 11min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    56min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

10 personen

  • 6 eieren

  • 300 g bloem

  • 300 g suiker

  • 250 g boter

  • 250 g melk

  • 70 g poedersuiker

  • 2 eidooier

  • 20 maizena

  • 3 g gelatine blaadjes (=1,5 stuk)

  • 250 g room

  • Decoratie naar keuze (Snoepjes, kinder bueno, Kinder surprise, maltesers, fruit, ...)

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /10

Maak de cake (Best een dag ervoor, want hij moet goed afgekoeld zijn). 1.Verwarm de oven aan 180 graden. 2.Voeg de 6 eieren, 300 gr suiker, 250 zacht boter en 300 gr bloem in de kom en mix tot een glad deeg gedurende 3 minuten.

  • 6 eieren
  • 300g bloem
  • 300g suiker
  • 250g boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /10

Giet het deeg in een nummer-bakvorm en bak 25-30 minuten in een voorverwarmde over aan 180 graden.

Stap 3 /10

Voor het maken van de diplomatenroom: banketbakkersroom maken: - Zet de gelatine blaadjes in koud water om ze te hydrateren en zet opzij. Laat vervolgens de melk met 35gr poedersuiker op een laag vuur koken, roer regelmatig. Dankzij de suiker, zou er geen velletje moeten ontstaan op de oppervlakte van de melk.

  • 250g melk
  • 70g poedersuiker

Stap 4 /10

In de kom: klop de eidooiers met de rest van de suiker op tot een wittere en schuimerig mengsel. Voeg na 30 seconde de maizena toe

  • 70g poedersuiker
  • 2 eidooier
  • 20 maizena
  • Klopper

Stap 5 /10

Laat het mengsel verder kloppen, maar voeg beetje bij beetje de warme melk toe.

  • 250g melk
  • 70g poedersuiker
  • 2 eidooier
  • 20 maizena
  • Klopper

Stap 6 /10

Laat het mengsel al kloppend weer even opkoken in de companion.

  • Klopper

Stap 7 /10

Meng de gelatine door het mengsel. Giet vervolgens in een schotel en dek de room af met huishoudfolie. Druk de folie aan op de room (zo voorkom je dat er een velletje vormt). Laat in je koelkast koud worden, de room dikt nog verder in.

  • 3g gelatine blaadjes (=1,5 stuk)
  • Klopper

Stap 8 /10

Maak de kom schoon en droog en maak je slagroom door de room op te kloppen.

  • 250g room
  • Klopper

Stap 9 /10

meng op het laatste moment voorzichtig de slagroom met je banketbakkerroom en giet in een spuitzak

  • Klopper

Stap 10 /10

snij je cake voorzichtig doormidden en voeg een eerste laagje diplomatenroom (puntjesgewijs). Zet voorzichtig de 2e helft van je cake bovenop en breng weer room aan. Versier naar keuze en dien op. (Kan even in de koelkast bewaard worden, maar niet te lang)

  • Decoratie naar keuze (Snoepjes, kinder bueno, Kinder surprise, maltesers, fruit, ...)

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228