Normandischestoofpot
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1.2 kg Varkensrug, gesneden in stukken van ongeveer 50 g
6 Dikke plakken spek
150 g Andouille de Vire (of uit een andere streek)
1.5 Ui, gepeld en in vier gesneden
6 Wortelen, geschraapt en in stukken gesneden
6 Aardappelen, geschild en in 2 gesneden
3 Appelen, Golden, geschild en in 8 partjes verdeeld
65 cl Cider
1 Kruidentuiltje
2 tl Olie
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Peel en hak de wortelen in stukken.
Stap 3 /8
Doe de olie in de kuip.
Stap 4 /8
Laat de stukken vlees en het spek aankleuren. Haal dit vervolgens uit de kuip. Voeg de appelen toe en stoof ze gaar.
Stap 5 /8
Deglaceer met cider. Schraap aanbaksels bodem & randen.
Stap 6 /8
Doe vlees, spek en andouille weer in de kuip, dan groenten, kruidentuiltje, peper en zout.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie
Stap 8 /8
Doe de appelen weer in het stoofgerecht. Laat 5 minuten rusten. Dien op.