Normandischestoofpot
Moulinex
Recept door Moulinex

Normandischestoofpot

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1.2 kg Varkensrug, gesneden in stukken van ongeveer 50 g

  • 6 Dikke plakken spek

  • 150 g Andouille de Vire (of uit een andere streek)

  • 1.5 Ui, gepeld en in vier gesneden

  • 6 Wortelen, geschraapt en in stukken gesneden

  • 6 Aardappelen, geschild en in 2 gesneden

  • 3 Appelen, Golden, geschild en in 8 partjes verdeeld

  • 65 cl Cider

  • 1 Kruidentuiltje

  • 2 tl Olie

Bereiding

Stap 1 /8

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /8

Peel en hak de wortelen in stukken.

Stap 3 /8

Doe de olie in de kuip.

Stap 4 /8

Laat de stukken vlees en het spek aankleuren. Haal dit vervolgens uit de kuip. Voeg de appelen toe en stoof ze gaar.

Stap 5 /8

Deglaceer met cider. Schraap aanbaksels bodem & randen.

Stap 6 /8

Doe vlees, spek en andouille weer in de kuip, dan groenten, kruidentuiltje, peper en zout.

Stap 7 /8

Snelkookfunctie

Stap 8 /8

Doe de appelen weer in het stoofgerecht. Laat 5 minuten rusten. Dien op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228