Niertjes in maderasaus
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
700 g Ontvette kalfsniertjes, in blokjes van 25 g
2 el Olie
100 g Sjalot, gesnipperd
2 noten Boter
2 tl Bloem
15 cl Kalfsfond
10 cl Madera
2 el Dubbele room (45 % vet of meer)
2 el Kervel
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Peel en snipper de sjalot.
Stap 3 /7
Doe de olie in de kuip.
Stap 4 /7
Bruin de niertjes, haal uit de pan. Stoof de sjalot in de madeira. Voeg eerst de boter en dan de bloem toe. Roer.
Stap 5 /7
Voeg de kalfsfond toe. Breng het gerecht op smaak. Doe de niertjes weer in de kuip. Sluit af.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie: 25 min.
Stap 7 /7
Voeg de dubbele room toe en laat de saus inkoken. Kruid met kervel en dien op.