Niertjes in maderasaus - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Niertjes in maderasaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 700 g Ontvette kalfsniertjes, in blokjes van 25 g

  • 2 el Olie

  • 100 g Sjalot, gesnipperd

  • 2 noten Boter

  • 2 tl Bloem

  • 15 cl Kalfsfond

  • 10 cl Madera

  • 2 el Dubbele room (45 % vet of meer)

  • 2 el Kervel

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /7

Peel en snipper de sjalot.

Stap 3 /7

Doe de olie in de kuip.

Stap 4 /7

Bruin de niertjes, haal uit de pan. Stoof de sjalot in de madeira. Voeg eerst de boter en dan de bloem toe. Roer.

Stap 5 /7

Voeg de kalfsfond toe. Breng het gerecht op smaak. Doe de niertjes weer in de kuip. Sluit af.

Stap 6 /7

Snelkookfunctie: 25 min.

Stap 7 /7

Voeg de dubbele room toe en laat de saus inkoken. Kruid met kervel en dien op.