Nestjes van guacamole
- Totale tijd 38min
- 15min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
50 g Tarwebloem
0.25 tl Piment d'Espelette
1 snuifje zout
0.5 tl Bakpoeder
1 cl Citroensap
2 cl Olijfolie
1 Ei
35 g Tomatenpuree dubbel geconcentreerd
6 Kwarteleieren
Kiemzaden
Water
Piment d'Espelette
1 Avocado’s
1 cl Citroensap
1 snuifje zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /10
Doe de bloem, de chili, het zout, het bakpoeder, het citroensap, de olie en de tomatenpuree in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Laat het gedurende de aangegeven tijd rusten.
Stap 3 /10
Verdeel het deeg over de muffinbakvorm.
Stap 4 /10
Bak gedurende 10 minuten. Maak de mengkom schoon.
Stap 5 /10
Giet 0,7 L water in de mengkom tot het bijhorende streepje en plaats het stoommandje met daarin de kwarteleieren. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 6 /10
Snijd de avocado’s in twee, verwijder de pitten en schraap het vruchtvlees eruit.
Stap 7 /10
Doe de avocado, het citroensap en het zout in de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 8 /10
Doe de guacamole in een spuitzak met gekartelde mond.
Stap 9 /10
Haal de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 10 /10
Spuit wat guacamole op de cakejes en serveer met een kwartelei en wat kiemzaden. Bestrooi met een beetje Piment d'Espelette.