- Homepage
- Recipe Details Page
Naked cake met rode vruchten
- Totale tijd 2u 7min
- 15min
Voorbereidingstijd - 52min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4 Eieren
120 g Suiker
120 g Bloem
20 cl Verse vloeibare room
250 g Mascarpone
75 g Poedersuiker
20 cl Water
50 g Suiker
1 tl Vanille-extract
400 g Aardbeien
100 g Bosbessen
100 g Bramen
100 g Frambozen
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2 /15
Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in met boter en bestuif met bloem diameter van 20 cm.
Stap 3 /15
Doe de eieren en de suiker in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
4 Eieren 120g Suiker
Klopper
Stap 4 /15
Voeg de bloem toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
120g Bloem
Klopper
Stap 5 /15
Doe het beslag in de bakvorm. Zet 30 minuten in de oven. Stort uit op een rooster en laat afkoelen.
Stap 6 /15
Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de schone kom met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20cl Verse vloeibare room 250g Mascarpone
Klopper
Stap 7 /15
Giet de poedersuiker erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
75g Poedersuiker
Stap 8 /15
Giet in een slakom. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Stap 9 /15
Giet het water, het vanille-extract en de suiker in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20cl Water 50g Suiker 1tl Vanille-extract
Menger
Stap 10 /15
Giet in een kommetje en laat afkoelen. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in twee stukken. Weeg de bosbessen, bramen en frambozen af.
400g Aardbeien 100g Bosbessen 100g Bramen 100g Frambozen
Stap 11 /15
Snijd de biscuit in 3 gelijke schijven.
Stap 12 /15
Doordrenk met een kwastje de onderste schijf met siroop en bedek met een derde van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.
Stap 13 /15
Leg de middelste schijf erop en smeer er siroop over. Bedek met het tweede derde deel van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.
Stap 14 /15
Smeer siroop op de laatste schijf en leg op de taart. Bedek met de rest van de mascarponecrème.
Stap 15 /15
Zet de taart gedurende 1 uur in de koelkast. Werk vervolgens af met rode vruchten en dien op.
400g Aardbeien 100g Bosbessen 100g Bramen 100g Frambozen