Naked cake met rode vruchten
Moulinex
Recept door Moulinex

Naked cake met rode vruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 7min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    52min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 4 Eieren

  • 120 g Suiker

  • 120 g Bloem

  • 20 cl Verse vloeibare room

  • 250 g Mascarpone

  • 75 g Poedersuiker

  • 20 cl Water

  • 50 g Suiker

  • 1 tl Vanille-extract

  • 400 g Aardbeien

  • 100 g Bosbessen

  • 100 g Bramen

  • 100 g Frambozen

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2 /15

Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in met boter en bestuif met bloem diameter van 20 cm.

Stap 3 /15

Doe de eieren en de suiker in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 Eieren
  • 120g Suiker
  • Klopper

Stap 4 /15

Voeg de bloem toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Bloem
  • Klopper

Stap 5 /15

Doe het beslag in de bakvorm. Zet 30 minuten in de oven. Stort uit op een rooster en laat afkoelen.

Stap 6 /15

Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de schone kom met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20cl Verse vloeibare room
  • 250g Mascarpone
  • Klopper

Stap 7 /15

Giet de poedersuiker erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 75g Poedersuiker

Stap 8 /15

Giet in een slakom. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Stap 9 /15

Giet het water, het vanille-extract en de suiker in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20cl Water
  • 50g Suiker
  • 1tl Vanille-extract
  • Menger

Stap 10 /15

Giet in een kommetje en laat afkoelen. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in twee stukken. Weeg de bosbessen, bramen en frambozen af.

  • 400g Aardbeien
  • 100g Bosbessen
  • 100g Bramen
  • 100g Frambozen

Stap 11 /15

Snijd de biscuit in 3 gelijke schijven.

Stap 12 /15

Doordrenk met een kwastje de onderste schijf met siroop en bedek met een derde van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.

Stap 13 /15

Leg de middelste schijf erop en smeer er siroop over. Bedek met het tweede derde deel van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.

Stap 14 /15

Smeer siroop op de laatste schijf en leg op de taart. Bedek met de rest van de mascarponecrème.

Stap 15 /15

Zet de taart gedurende 1 uur in de koelkast. Werk vervolgens af met rode vruchten en dien op.

  • 400g Aardbeien
  • 100g Bosbessen
  • 100g Bramen
  • 100g Frambozen

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228