- Homepage
- Naked cake met rode vruchten
Naked cake met rode vruchten
- Totale tijd 2u 7min
- 15min
Voorbereidingstijd - 52min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Companion I-COMPANION TOUCH XL HF938 I-Companion XL COMPANION XL HF807 Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
4 Eieren
120 g Suiker
120 g Bloem
20 cl Verse vloeibare room
250 g Mascarpone
75 g Poedersuiker
20 cl Water
50 g Suiker
1 tl Vanille-extract
400 g Aardbeien
100 g Bosbessen
100 g Bramen
100 g Frambozen
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2 /15
Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in met boter en bestuif met bloem diameter van 20 cm.
Stap 3 /15
Doe de eieren en de suiker in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Voeg de bloem toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Doe het beslag in de bakvorm. Zet 30 minuten in de oven. Stort uit op een rooster en laat afkoelen.
Stap 6 /15
Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de schone kom met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Giet de poedersuiker erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /15
Giet in een slakom. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Stap 9 /15
Giet het water, het vanille-extract en de suiker in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Giet in een kommetje en laat afkoelen. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in twee stukken. Weeg de bosbessen, bramen en frambozen af.
Stap 11 /15
Snijd de biscuit in 3 gelijke schijven.
Stap 12 /15
Doordrenk met een kwastje de onderste schijf met siroop en bedek met een derde van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.
Stap 13 /15
Leg de middelste schijf erop en smeer er siroop over. Bedek met het tweede derde deel van de mascarponecrème. Strooi er wat rode vruchten over.
Stap 14 /15
Smeer siroop op de laatste schijf en leg op de taart. Bedek met de rest van de mascarponecrème.
Stap 15 /15
Zet de taart gedurende 1 uur in de koelkast. Werk vervolgens af met rode vruchten en dien op.