Mozzarella empanadas
Moulinex
Recept door Moulinex

Mozzarella empanadas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 360 g Bloem

  • 0.5 tl Zout

  • 170 g Zachte ongezouten boter

  • 1 Ei

  • 10 cl Melk

  • 225 g Mozzarella

  • 2 Tomaten

  • 0.5 tuiltje Basilicum

  • 1 Eigeel

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Voeg de gewassen en in tweeën gesneden tomaten, de mozzarella en de basilicum toe aan de mengkom met het Ultrablade-mesje eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • 225g Mozzarella
  • 2 Tomaten
  • 0.5tuiltje Basilicum
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /10

Zet opzij in een bak. Was de mengkom.

Stap 3 /10

Vervang het Ultrablade-mes door het kneed/pletmes. Giet de bloem, de zachte boter en het zout erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • 360g Bloem
  • 0.5tl Zout
  • 170g Zachte ongezouten boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Giet het ei en de melk erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • 1 Ei
  • 10cl Melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /10

Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er met een koekjessteker schijfjes uit.

Stap 6 /10

Leg een lepel vulling in het midden van elk schijfje. Vouw de empanadas dicht en plak de randen dicht door ze over de hele lengte te plooien.

Stap 7 /10

Leg ze op een bord en zet ze 30 minuten in de koelkast.

Stap 8 /10

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 9 /10

Bestrijk de empanadas met eigeel.

  • 1 Eigeel

Stap 10 /10

Bak gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228