Mozzarella empanadas
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
360 g Bloem
0.5 tl Zout
170 g Zachte ongezouten boter
1 Ei
10 cl Melk
225 g Mozzarella
2 Tomaten
0.5 tuiltje Basilicum
1 Eigeel
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Voeg de gewassen en in tweeën gesneden tomaten, de mozzarella en de basilicum toe aan de mengkom met het Ultrablade-mesje eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 2 /10
Zet opzij in een bak. Was de mengkom.
Stap 3 /10
Vervang het Ultrablade-mes door het kneed/pletmes. Giet de bloem, de zachte boter en het zout erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 4 /10
Giet het ei en de melk erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 5 /10
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er met een koekjessteker schijfjes uit.
Stap 6 /10
Leg een lepel vulling in het midden van elk schijfje. Vouw de empanadas dicht en plak de randen dicht door ze over de hele lengte te plooien.
Stap 7 /10
Leg ze op een bord en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /10
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 9 /10
Bestrijk de empanadas met eigeel.
Stap 10 /10
Bak gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.