- Homepage
- Recipe Details Page
Mosselen met poulettesaus
- Totale tijd 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1500 g Schoongemaakte mosselen
50 g Sjalotten
100 g Wortel
30 g Selder
5 g Visfumet
Water
1 tl Maïzena
12 cl Vloeibare room
1 el Citroensap
Peper
Accessoires
Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Los de maizena in een apart kommetje op met de room.
1tl Maïzena 12cl Vloeibare room
Stap 2 /10
Voeg de selderijstengel in schijfjes en de geschilde en in schijfjes gesneden wortels en sjalotten toe aan de kom van de keukenmachine zonder accessoire.
50g Sjalotten 100g Wortel 30g Selder
Stap 3 /10
Voeg de visfumet en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker.
5g Visfumet Water
Stoom- accessoire
Stap 4 /10
Doe de mosselen in de stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1500g Schoongemaakte mosselen
Stoom- accessoire
Stap 5 /10
Verwijder de externe stoomkoker en zet aan de kant zonder het deksel te openen.
Stap 6 /10
Haal het vocht van de mosselen uit het vochtreservoir en doe het in een aparte kom en voeg het vocht van de mengkom toe door de groenten te zeven.
Stap 7 /10
Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /10
Doe de verdunde maizena, het citroensap, de peper en 12 cl mosselovcht in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1el Citroensap Peper
Menger
Stap 9 /10
Proef en kruid bij naar smaak.
Peper
Stap 10 /10
Dien de mosselen op in vier diepe borden en overgiet met de saus.