Mosselen met poulettesaus
- Totale tijd 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1500 g Schoongemaakte mosselen
50 g Sjalotten
100 g Wortel
30 g Selder
5 g Visfumet
Water
1 tl Maïzena
12 cl Vloeibare room
1 el Citroensap
Peper
Accessoires
Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Los de maizena in een apart kommetje op met de room.
Stap 2 /10
Voeg de selderijstengel in schijfjes en de geschilde en in schijfjes gesneden wortels en sjalotten toe aan de kom van de keukenmachine zonder accessoire.
Stap 3 /10
Voeg de visfumet en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker.
Stap 4 /10
Doe de mosselen in de stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Verwijder de externe stoomkoker en zet aan de kant zonder het deksel te openen.
Stap 6 /10
Haal het vocht van de mosselen uit het vochtreservoir en doe het in een aparte kom en voeg het vocht van de mengkom toe door de groenten te zeven.
Stap 7 /10
Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /10
Doe de verdunde maizena, het citroensap, de peper en 12 cl mosselovcht in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Proef en kruid bij naar smaak.
Stap 10 /10
Dien de mosselen op in vier diepe borden en overgiet met de saus.