- Homepage
- Recipe Details Page
Mole met kip
- Totale tijd 24min
- 10min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1 tl Olijfolie
0.5 Ui, gepeld en gehakt
0.5 teentje Gepelde en gehakte knoflook
200 g Tomatenstukjes uit blik
1 Gedroogde chilipeper(s)
50 g Pompoenpitten
50 g Rozijnen
0.5 tl Gemalen komijn
0.5 tl gemalen kaneel
0.5 el Ongezoete caco
1 Ontbeende kippendij(en)
15 cl Water
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
1tl Olijfolie 0.5 Ui, gepeld en gehakt 0.5teentje Gepelde en gehakte knoflook 200g Tomatenstukjes uit blik 1 Gedroogde chilipeper(s) 50g Pompoenpitten 50g Rozijnen 0.5tl Gemalen komijn 0.5tl gemalen kaneel 0.5el Ongezoete caco 1 Ontbeende kippendij(en) 15cl Water
Stap 2 /6
Meng de tomaten, paprika’s, zaden, rozijnen en kruiden. Voeg het cacaopoeder toe en meng onder elkaar.
200g Tomatenstukjes uit blik 1 Gedroogde chilipeper(s) 50g Pompoenpitten 50g Rozijnen 0.5tl Gemalen komijn 0.5tl gemalen kaneel 0.5el Ongezoete caco
Stap 3 /6
Giet de olie in de pan. Bak de look en de ui bruin.
1tl Olijfolie 0.5 Ui, gepeld en gehakt 0.5teentje Gepelde en gehakte knoflook
Stap 4 /6
Giet de saus in de pan. Meng. Voeg de kip toe. Giet het water erbij.
1 Ontbeende kippendij(en) 15cl Water
Stap 5 /6
Laat de bereiding snelkoken.
Stap 6 /6
Snij de kip fijn en laat de saus indikken op de ‘Browning’-stand.