Miso kip
- Totale tijd 1u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kleine hele vrije uitloop kip (ongeveer 1,2 kg)
Keukentouw
10 cl Zonnebloemolie
3 el Zoete sojasaus
2 el Miso pasta
Accessoires
Lekbak
Bereiding
Stap 1 /3
Bind de kippendijen met keukentouw bij elkaar. Bestrijk ze met olie. Zet de lekbak op de bodem van het apparaat en leg de kip erop. Kook 1 uur op de KIP-stand.
Stap 2 /3
Meng ondertussen de zoete sojasaus en de misopasta door elkaar. Strijk de saus na 40 minuten over de kip. Hervat het kookproces op de KIP-stand voor de resterende 20 minuten, totdat de kip gekarameliseerd is. Besprenkel de kip tijdens het kookproces met zijn eigen sap.
Stap 3 /3
Serveer met rijst.