- Homepage
- Recipe Details Page
Minipompoen met Beaufortkaas
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Mini pompoenen 'Jack-Be-Little'
37.5 cl Melk
60 g Boter
30 g Bloem
105 g Beaufortkaas
Zout, peper
6 Paneermeel
Accessoires
Klopper Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd met een dunschiller de Beaufortkaas in dunne plakjes.Was de minipompoenen en verwijder het kapje van elke pompoen. Verwijder de pitten met een kleine lepel.Giet water tot het niveau van 0,7 liter in de kom van de keukenrobot en plaats de pompoenen in het stoommandje.Plaats het mandje in de kom en start het programma stomen P1 door op 'Start' te drukken.
6 Mini pompoenen 'Jack-Be-Little'
Stoommandje
Stap 2 /5
Laat de pompoenen aan het einde van het programma afkoelen.Verwijder een deel van het vruchtvlees van elke pompoen zonder de schil te doorboren. Doe de bloem en de melk in de kom met de klopper en breng op smaak met zout en peper.Zet de keukenrobot aan door op 'Start' te drukken.
37.5cl Melk 30g Bloem Zout, peper
Klopper
Stap 3 /5
Voeg de in blokjes gesneden boter toe en start het programma sauzen door op 'Start' te drukken.
60g Boter
Stap 4 /5
Voeg op het einde van het programma de plakjes Beaufortkaas en het pompoenvlees toe aan de bechamelsaus. Zet de keukenrobot aan door op 'Start' te drukken zodat de kaas smelt.
105g Beaufortkaas
Stap 5 /5
Verwarm de oven voor op 180° C.Leg de pompoenen in een ovenschaal en garneer met het kaasmengsel. Bestrooi met broodkruimels en leg op elke pompoen een klontje boter.Zet 15 minuten in de oven. Neem de pompoenen uit de oven en eet op met een lepel.
60g Boter 6 Paneermeel