- Homepage
- Recipe Details Page
Minipompoen met Beaufort
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1600 g Minipompoenen Jack-Be-Little
25 cl Melk
40 g Boter
20 g Bloem
70 g Beaufort
20 g Paneermeel
Zout
Peper
Water
Boter
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /14
Gebruik een dunschiller en snijd dunne plakjes van de Beaufort. Zet het even apart.
70g Beaufort
Stap 2 /14
Was de minipompoenen en verwijder het hoedje. Verwijder de zaadjes met een lepeltje.
1600g Minipompoenen Jack-Be-Little
Stap 3 /14
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Water
Stap 4 /14
Plaats de externe stoomkoker op de keukenmachine en leg er de helft van de pompoen in. Druk op 'Start'.
1600g Minipompoenen Jack-Be-Little
Stoom- accessoire
Stap 5 /14
Vervang de gegaarde pompoen door de resterende rauwe pompoen. Druk op 'Start'.
Stap 6 /14
Laat de pompoenen afkoelen. Verwijder en zet wat vruchtvlees van elke pompoen aan de kant zonder ze te beschadigen.
Stap 7 /14
Doe bloem en melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
25cl Melk 20g Bloem Zout Peper
Klopper
Stap 8 /14
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Boter
Stap 9 /14
Voeg de Beaufort en het vruchtvlees van de pompoenen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 11 /14
Leg de pompoenen in een gratinschaal en werk af met het Beaufor-mengsel.
Stap 12 /14
Strooi er paneermeel over en leg een klontje boter op elke pompoen.
20g Paneermeel Boter
Stap 13 /14
Zet 15 minuten in de oven.
Stap 14 /14
Haal de pompoenen eruit en eet het gerecht op met een lepel.