- Homepage
- Recipe Details Page
Minipompoen met Beaufort
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 minipompoenen Jack-Be-Little
37 cl melk
60 g boter
30 g bloem
105 g Beaufort
6 tl paneermeel
Zout
peper
Boter
*peper
Accessoires
Klopper Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /14
Gebruik een dunschiller en snijd dunne plakjes van de Beaufort.
105g Beaufort
Stap 2 /14
Was de minipompoenen en verwijder het hoedje. Verwijder de zaadjes met een lepeltje.
6 minipompoenen Jack-Be-Little
Stap 3 /14
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine en leg de pompoenen in het stoommandje.
6 minipompoenen Jack-Be-Little
Stoommandje
Stap 4 /14
Zet het mandje in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stoommandje
Stap 5 /14
Laat de pompoenen afkoelen. Verwijder wat vruchtvlees van elke pompoen zonder ze te beschadigen.
6 minipompoenen Jack-Be-Little
Stap 6 /14
Doe het meel en de melk in de kom met de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
37cl melk 30g bloem Zout
Klopper
Stap 7 /14
Snijd de boter in stukjes.
60g boter
Stap 8 /14
Voeg de stukjes boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
60g boter
Stap 9 /14
Voeg de plakjes Beaufort en het vruchtvlees van de pompoenen toe aan de bechamelsaus. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
105g Beaufort
Stap 10 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 11 /14
Leg de pompoenen in een gratinschaal en werk af met het comtémengsel.
6 minipompoenen Jack-Be-Little
Stap 12 /14
Strooi er paneermeel over en leg een klontje boter op elke pompoen.
6tl paneermeel Boter
Stap 13 /14
Zet 15 minuten in de oven.
Stap 14 /14
Haal de pompoenen eruit en eet het gerecht op met een lepel.