Mini marmercake met melkchocolade en kokos
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
150 g Boter
180 g Bloem
3 Eieren
160 g Poedersuiker
150 g Melkchocolade
100 g Geraspte kokosnoot
1 snuifje Zout
1 tl Bakpoeder
Boter
Accessoires
Gebakset Menger
Bereiding
Stap 1 /14
Weeg de kokosnoot af in een apart kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /14
Scheid de eiwitten van de eierdooiers in een aparte kom.
Stap 3 /14
Doe de eiwitten en het zout in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /14
Doe de opgeklopte eiwitten in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /14
Laat de boter in een apart kommetje enkele seconden smelten in de microgolfoven.
Stap 6 /14
Doe de poedersuiker, de gesmolten boter en de eierdooiers in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /14
Voeg de bloem en de gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /14
Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan deze bereiding. Verdeel de bereiding voer 2 aparte kommen.
Stap 9 /14
Vervang de garde door de menger. Voeg de stukjes melkchocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 11 /14
Doe de chocolade bij één van de twee kommen beslag en meng voorzichtig. Voeg de kokosnoot toe aan de andere kom beslag.
Stap 12 /14
Vet de mini cakevormpjes in met boter.
Stap 13 /14
Verdeel het beslag over de vormpjes en wissel het chocoladebeslag af met het kokosbeslag.
Stap 14 /14
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.