- Homepage
- Recipe Details Page
Mini marmercake met melkchocolade en kokos
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
300 g *Boter
320 g *Bloem
6 *Eieren
320 g *Poedersuiker
300 g *Melkchocolade
200 g *Geraspte kokosnoot
1 snuifje *Zout
5 g *Gist
*Boter
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /15
*Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
6 *Eieren
Stap 2 /15
*Voeg de eiwitten en het zout toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6 *Eieren 1snuifje *Zout
Stap 3 /15
*Doe het opgeklopt eiwit in een slakom.
Stap 4 /15
*Smelt de boter gedurende enkele seconden in de microgolfoven.
300g *Boter
Stap 5 /15
*Doe de poedersuiker, de boter en de eierdooiers in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g *Boter 6 *Eieren 320g *Poedersuiker
Stap 6 /15
*Voeg de bloem en de gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
320g *Bloem 5g *Gist
Stap 7 /15
*Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan deze bereiding. Verdeel het beslag over 2 slakommen.
Stap 8 /15
*Hak de chocolade in stukjes.
300g *Melkchocolade
Stap 9 /15
*Vervang de garde door de menger. Voeg de stukjes melkchocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g *Melkchocolade
Menger
Stap 10 /15
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 11 /15
*Doe de chocolade bij één van de twee kommen beslag en meng voorzichtig.
300g *Melkchocolade
Stap 12 /15
*Voeg de kokosnoot toe aan de andere kom beslag.
200g *Geraspte kokosnoot
Stap 13 /15
*Vet de mini cakevormpjes in met boter.
*Boter
Stap 14 /15
*Verdeel het beslag over de vormpjes en wissel het chocoladebeslag af met het kokosbeslag.
200g *Geraspte kokosnoot
Stap 15 /15
*Zet ongeveer 15 minuten in de oven.