- Homepage
- Recipe Details Page
Mini crackersandwiches met erwtenhummus
- Totale tijd 36min
- 15min
Voorbereidingstijd - 21min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
12 cl Water
8 cl Olie
30 g Sesamzaadjes
25 g Havermout
1 tl Zout
125 g Roggemeel
50 g Pompoenzaadjes
30 g Zonnebloempitten
1.5 tl Bakpoeder
130 g Erwten
400 g Kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
2 el Tahini
1 teentje Knoflook
3 cl Citroensap
2 el Olijfolie
3 bladje Verse munt
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /7
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 /7
Giet het water, de olie, het sesamzaad, het zout, het roggemeel, de courgettepitten, de zonnebloempitten en het bakpoeder in de mengkom met het kneed-/pletmes. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op 'Start'.
12cl Water 8cl Olie 30g Sesamzaadjes 25g Havermout 1tl Zout 125g Roggemeel 50g Pompoenzaadjes 30g Zonnebloempitten 1.5tl Bakpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 4 /7
Rol het deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier. Snijd er cirkels uit met een koekjessteker en leg ze op de bakplaat.
Stap 5 /7
Bak gedurende 20 minuten. Maak de kom van de mixer schoon.
Stap 6 /7
Voeg de erwten, kikkererwten, tahini, gehakte knoflook, citroensap, olijfolie en gehakte munt toe aan de mixerkom met het Ultrablade-mes eraan. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op 'Start'.
130g Erwten 400g Kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld 2el Tahini 1teentje Knoflook 3cl Citroensap 2el Olijfolie 3bladje Verse munt Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 7 /7
Gebruik een ijslepel om een lepel hummus op de helft van de koekjes te doen. Sluit af met de andere helft en serveer.