Mini crackersandwiches met erwtenhummus
- Totale tijd 36min
- 15min
Voorbereidingstijd - 21min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
12 cl Water
8 cl Olie
30 g Sesamzaadjes
25 g Havermout
1 tl Zout
125 g Roggemeel
50 g Pompoenzaadjes
30 g Zonnebloempitten
1.5 tl Bakpoeder
130 g Erwten
400 g Kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
2 el Tahini
1 teentje Knoflook
3 cl Citroensap
2 el Olijfolie
3 bladje Verse munt
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /7
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 /7
Giet het water, de olie, het sesamzaad, het zout, het roggemeel, de courgettepitten, de zonnebloempitten en het bakpoeder in de mengkom met het kneed-/pletmes. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op 'Start'.
Stap 4 /7
Rol het deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier. Snijd er cirkels uit met een koekjessteker en leg ze op de bakplaat.
Stap 5 /7
Bak gedurende 20 minuten. Maak de kom van de mixer schoon.
Stap 6 /7
Voeg de erwten, kikkererwten, tahini, gehakte knoflook, citroensap, olijfolie en gehakte munt toe aan de mixerkom met het Ultrablade-mes eraan. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op 'Start'.
Stap 7 /7
Gebruik een ijslepel om een lepel hummus op de helft van de koekjes te doen. Sluit af met de andere helft en serveer.