- Homepage
- Recipe Details Page
Mini cakejes met tuinbonen, chorizo en roomkaas
- Totale tijd 49min
- 15min
Voorbereidingstijd - 34min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g tuinbonen
70 g geraspte Gruyère-kaas
50 g verse geitenkaas
100 g chorizo
120 g bloem
5 g bakpoeder
7 cl vloeibare room
2 eieren
8 cl olijfolie
1 snuifje zout
*Peper
*Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /8
*Dop de bonen en doe ze in het stoommandje.
250g tuinbonen
Stoommandje
Stap 2 /8
*Giet 0,7 l water in de kom en plaats het stoommandje in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
*Water
Stoommandje
Stap 3 /8
*Houd de tuinbonen onder koud water. Haal het velletje van de tuinbonen.
250g tuinbonen *Water
Stap 4 /8
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /8
*Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de room en de olijfolie in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
120g bloem 5g bakpoeder 7cl vloeibare room 2 eieren 8cl olijfolie 1snuifje zout *Peper
Kneed- & hakmes
Stap 6 /8
*Voeg de tuinbonen, de verkruimelde geitenkaas, de Gruyère-kaas en de chorizo toe. Meng voorzichtig met een spatel.
250g tuinbonen 70g geraspte Gruyère-kaas 50g verse geitenkaas 100g chorizo
Stap 7 /8
*Doe het beslag in de kleine cakevormpjes.
Stap 8 /8
*Zet ze een twintigtal minuten in de oven.