- Homepage
- Recipe Details Page
Minestrone
- Totale tijd 1u 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
120 g Witte bonen
50 g Ajuin
3 g Look
100 g Aardappels
100 g Wortels
50 g Preiwit
50 g Courgettes
20 g Selderijstengels
80 g Gerookt spek
40 g Boter
1 bladje Laurier
150 cl Gevogeltebouillon
250 g Gepelde tomaten (uit blik)
80 g Kleine pasta
Zout
Water
Basilicum
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Week de bonen de dag tevoren in water.
120g Witte bonen Water
Stap 2 /7
Pel op de dag zelf de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Snijd ook de andere groenten in blokjes. Zet het even apart.
100g Aardappels 100g Wortels 50g Preiwit 50g Courgettes 20g Selderijstengels
Stap 3 /7
Doe de ajuin en look in grove stukken in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter, de laurier en de spekblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Gerookt spek 40g Boter 1bladje Laurier
Menger
Stap 5 /7
Voeg de bouillon, in blokjes gesneden groenten, bonen en gepelde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
150cl Gevogeltebouillon 250g Gepelde tomaten (uit blik) Zout
Menger
Stap 6 /7
Voeg de pasta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Kleine pasta
Menger
Stap 7 /7
Dien warm op met de gehakte basilicumblaadjes.
bladje Basilicum