Mimosataart
Moulinex
Recept door Moulinex

Mimosataart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    20min

Ingrediënten

6 personen

  • 8 eieren

  • 250 g suiker

  • 140 g bloem

  • 120 g aardappelzetmeel

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 l custardroom

  • 10 cl verse room

  • 100 g poedersuiker

  • 30 cl water

  • 3 cl amarettolikeur

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /20

Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.

Stap 2 /20

Doe de suiker en de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 8 eieren
  • 250g suiker
  • Flex Whisk

Stap 3 /20

Meng in een aparte kom het aardappelzetmeel en de bloem door een zeef.

  • 140g bloem
  • 120g aardappelzetmeel

Stap 4 /20

Voeg lepel per lepel de poeders (aardappelzetmeel en bloem) toe aan de mengkom. Druk op ‘Start’.

  • Dough Hook

Stap 5 /20

Voeg tot slot het vanille-extract toe.

  • 1tl vanille-extract

Stap 6 /20

Doe het mengsel in een ingevette taartvorm.

Stap 7 /20

Zet in het midden van de oven bak ongeveer 30 minuten op 170 graden.

Stap 8 /20

Controleer de garing met een houten stokje aan het einde van de baktijd. Laat de taart indien nodig nog 5 extra minuten bakken.

Stap 9 /20

Laat de taart minstens 20 minuten afkoelen.

Stap 10 /20

Doe in tussentijd de room in de schoongemaakte mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 10cl verse room
  • Flex Whisk

Stap 11 /20

Voeg de custardroom toe aan de mengkom. Druk op ‘Start’.

  • 1l custardroom
  • Flex Whisk

Stap 12 /20

Gebruik een groot broodmes om de taart te snijden. Snijd de taart voorzichtig door tot aan het midden.

Stap 13 /20

Snijd een van de stukken in kleine blokjes en zet aan de kant.

Stap 14 /20

Doe het water, de poedersuiker en de amarettolikeur in de schoongemaakte mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 100g poedersuiker
  • 30cl water
  • 3cl amarettolikeur
  • Flex Whisk

Stap 15 /20

Gebruik een borsteltje om een van de stukken taart te bevochtigen met de verkregen siroop.

Stap 16 /20

Voeg 2/3 van de room toe en vorm een koepel. Zet de rest aan de kant.

Stap 17 /20

Leg er het resterende stuk taart op en bevochtig met de siroop.

Stap 18 /20

Smeer met een spatel de overgebleven room over de taart.

Stap 19 /20

Strooi de deegstukjes over het geheel. Druk lichtjes met de handen zodat ze op de taart blijven liggen.

Stap 20 /20

Dien op met wat gezeefde poedersuiker over de taart.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228