Mimosataart
- Totale tijd 1u 35min
- 40min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
8 eieren
250 g suiker
140 g bloem
120 g aardappelzetmeel
1 tl vanille-extract
1 l custardroom
10 cl verse room
100 g poedersuiker
30 cl water
3 cl amarettolikeur
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /20
Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.
Stap 2 /20
Doe de suiker en de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 3 /20
Meng in een aparte kom het aardappelzetmeel en de bloem door een zeef.
Stap 4 /20
Voeg lepel per lepel de poeders (aardappelzetmeel en bloem) toe aan de mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 5 /20
Voeg tot slot het vanille-extract toe.
Stap 6 /20
Doe het mengsel in een ingevette taartvorm.
Stap 7 /20
Zet in het midden van de oven bak ongeveer 30 minuten op 170 graden.
Stap 8 /20
Controleer de garing met een houten stokje aan het einde van de baktijd. Laat de taart indien nodig nog 5 extra minuten bakken.
Stap 9 /20
Laat de taart minstens 20 minuten afkoelen.
Stap 10 /20
Doe in tussentijd de room in de schoongemaakte mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 11 /20
Voeg de custardroom toe aan de mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 12 /20
Gebruik een groot broodmes om de taart te snijden. Snijd de taart voorzichtig door tot aan het midden.
Stap 13 /20
Snijd een van de stukken in kleine blokjes en zet aan de kant.
Stap 14 /20
Doe het water, de poedersuiker en de amarettolikeur in de schoongemaakte mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 15 /20
Gebruik een borsteltje om een van de stukken taart te bevochtigen met de verkregen siroop.
Stap 16 /20
Voeg 2/3 van de room toe en vorm een koepel. Zet de rest aan de kant.
Stap 17 /20
Leg er het resterende stuk taart op en bevochtig met de siroop.
Stap 18 /20
Smeer met een spatel de overgebleven room over de taart.
Stap 19 /20
Strooi de deegstukjes over het geheel. Druk lichtjes met de handen zodat ze op de taart blijven liggen.
Stap 20 /20
Dien op met wat gezeefde poedersuiker over de taart.