Mimosa-eitjes
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
6 Grote eieren
1 Eierdooier
5 g Mosterd
5 g Witte azijn
15 cl Neutrale olie
5 takje Bieslook
Zout
Water
Accessoires
Klopper Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /11
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /11
Doe de eieren in het mandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Laat de eieren en de kom afkoelen.
Stap 4 /11
Weeg de olie af in een kommetje.
Stap 5 /11
Doe de eierdooier, de mosterd en de azijn in de keukenmachine met de klopper. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /11
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet beetje bij beetje de olie erbij via de opening in het deksel.
Stap 7 /11
Pel en snij de eieren in twee.
Stap 8 /11
Doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten op een bord.
Stap 9 /11
Prak de dooiers fijn met een vork en voeg de mayonaise toe.
Stap 10 /11
Meng en bestrijk de eiwitten met de bereiding.
Stap 11 /11
Werk af met wat sprietjes bieslook.