Millefeuille van vanille en framboos
- Totale tijd 5u 15min
- 1u
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 bladerdeeg
40 g poedersuiker
330 g frambozen
7 g gelatinevelletjes
40 g suiker
33 cl melk
1 vanillestokje
6 stuk eierdooiers
33 g maizena
40 g suiker
33 g boter
30 cl dubbele room
13 g poedersuiker
15 g poedersuiker
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /22
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: vel bladerdeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u00.
Stap 2 /22
Maak het bladerdeeg. Zet apart.
Stap 3 /22
Laat de gelatine weken in een grote kom met koud water.
Stap 4 /22
Maak de banketbakkersroom. Kook de melk met suiker en vanillezaadjes in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
Stap 5 /22
Doe de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /22
Giet de warme melk geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Stap 7 /22
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.
Stap 8 /22
Neem de pan van het vuur. Voeg de uitgelekte gelatine toe en meng.
Stap 9 /22
Voeg de boter toe en meng opnieuw tot ze volledig gesmolten is.
Stap 10 /22
Giet de banketbakkersroom op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.
Stap 11 /22
Maak de slagroom. Doe de room en poedersuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Zet in de koelkast.
Stap 12 /22
Zet de kom met de afgekoelde banketbakkersroom terug in de robot. Druk op 'Start'.
Stap 13 /22
Maak de Zwitserse room. Voeg een kwart van de slagroom toe aan de banketbakkersroom. Meng voorzichtig met een spatel. Blijf mengen en voeg telkens een klein beetje slagroom toe. Laat het voor 2 uur in de ijskast staan.
Stap 14 /22
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 15 /22
Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een vrij dun deeg.
Stap 16 /22
Bak ongeveer 15 minuten tussen twee bakplaten bedekt met bakpapier.
Stap 17 /22
Laat het op een rooster afkoelen.
Stap 18 /22
Snijd het bladerdeeg in gelijke rechthoeken. Besprenkel ze met poedersuiker en laat ze 2 tot 3 minuten in de oven karamelliseren.
Stap 19 /22
Laat het op een rooster afkoelen.
Stap 20 /22
Doe de Zwitserse room in een spuitzak met een standaard spuitmondje van 14 mm diameter.
Stap 21 /22
Wissel lepels met room en framboos af op de eerste laag van het bladerdeeg. Herhaal deze stap een tweede keer en dek af met de laatste rechthoek bladerdeeg.
Stap 22 /22
Besprenkel de millefeuilles met poedersuiker en voeg enkel gehalveerde frambozen toe. Dien onmiddellijk op.