- Homepage
- Recipe Details Page
Millefeuille van vanille en framboos
- Totale tijd 5u 15min
- 1u
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 bladerdeeg
40 g poedersuiker
330 g frambozen
7 g gelatinevelletjes
40 g suiker
33 cl melk
1 vanillestokje
106 g eierdooiers
33 g maizena
40 g suiker
33 g boter
30 cl dubbele room
13 g poedersuiker
15 g poedersuiker
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /21
Maak het bladerdeeg. Zet apart.
1 bladerdeeg
Stap 2 /21
Laat de gelatine weken in een grote kom met koud water.
7g gelatinevelletjes
Stap 3 /21
Maak de banketbakkersroom. Kook de melk met suiker en vanillezaadjes in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
40g suiker 33cl melk 1 vanillestokje
Stap 4 /21
Doe de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
106g eierdooiers 33g maizena 40g suiker
Flex Whisk
Stap 5 /21
Giet de warme melk geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Flex Whisk
Stap 6 /21
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.
Stap 7 /21
Neem de pan van het vuur. Voeg de uitgelekte gelatine toe en meng.
7g gelatinevelletjes
Stap 8 /21
Voeg de boter toe en meng opnieuw tot ze volledig gesmolten is.
33g boter
Stap 9 /21
Giet de banketbakkersroom op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.
Stap 10 /21
Maak de slagroom. Doe de room en poedersuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Zet in de koelkast.
30cl dubbele room 13g poedersuiker
Flex Whisk
Stap 11 /21
Zet de kom met de afgekoelde banketbakkersroom terug in de robot. Druk op 'Start'.
Flex Whisk
Stap 12 /21
Maak de Zwitserse room. Voeg een kwart van de slagroom toe aan de banketbakkersroom. Meng voorzichtig met een spatel. Blijf mengen en voeg telkens een klein beetje slagroom toe. Laat het voor 2 uur in de ijskast staan.
Stap 13 /21
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 14 /21
Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een vrij dun deeg.
Stap 15 /21
Bak ongeveer 15 minuten tussen twee bakplaten bedekt met bakpapier.
Stap 16 /21
Laat het op een rooster afkoelen.
Stap 17 /21
Snijd het bladerdeeg in gelijke rechthoeken. Besprenkel ze met poedersuiker en laat ze 2 tot 3 minuten in de oven karamelliseren.
40g poedersuiker
Stap 18 /21
Laat het op een rooster afkoelen.
Stap 19 /21
Doe de Zwitserse room in een spuitzak met een standaard spuitmondje van 14 mm diameter.
Stap 20 /21
Wissel lepels met room en framboos af op de eerste laag van het bladerdeeg. Herhaal deze stap een tweede keer en dek af met de laatste rechthoek bladerdeeg.
330g frambozen
Stap 21 /21
Besprenkel de millefeuilles met poedersuiker en voeg enkel gehalveerde frambozen toe. Dien onmiddellijk op.
330g frambozen 15g poedersuiker