Millefeuille van vanille en framboos
Moulinex
Recept door Moulinex

Millefeuille van vanille en framboos

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 5u 15min
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

8 personen

  • 1 bladerdeeg

  • 40 g poedersuiker

  • 330 g frambozen

  • 7 g gelatinevelletjes

  • 40 g suiker

  • 33 cl melk

  • 1 vanillestokje

  • 106 g eierdooiers

  • 33 g maizena

  • 40 g suiker

  • 33 g boter

  • 30 cl dubbele room

  • 13 g poedersuiker

  • 15 g poedersuiker

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /21

Maak het bladerdeeg. Zet apart.

  • 1 bladerdeeg

Stap 2 /21

Laat de gelatine weken in een grote kom met koud water.

  • 7g gelatinevelletjes

Stap 3 /21

Maak de banketbakkersroom. Kook de melk met suiker en vanillezaadjes in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.

  • 40g suiker
  • 33cl melk
  • 1 vanillestokje

Stap 4 /21

Doe de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 106g eierdooiers
  • 33g maizena
  • 40g suiker
  • Flex Whisk

Stap 5 /21

Giet de warme melk geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.

  • Flex Whisk

Stap 6 /21

Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.

Stap 7 /21

Neem de pan van het vuur. Voeg de uitgelekte gelatine toe en meng.

  • 7g gelatinevelletjes

Stap 8 /21

Voeg de boter toe en meng opnieuw tot ze volledig gesmolten is.

  • 33g boter

Stap 9 /21

Giet de banketbakkersroom op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.

Stap 10 /21

Maak de slagroom. Doe de room en poedersuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Zet in de koelkast.

  • 30cl dubbele room
  • 13g poedersuiker
  • Flex Whisk

Stap 11 /21

Zet de kom met de afgekoelde banketbakkersroom terug in de robot. Druk op 'Start'.

  • Flex Whisk

Stap 12 /21

Maak de Zwitserse room. Voeg een kwart van de slagroom toe aan de banketbakkersroom. Meng voorzichtig met een spatel. Blijf mengen en voeg telkens een klein beetje slagroom toe. Laat het voor 2 uur in de ijskast staan.

Stap 13 /21

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 14 /21

Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een vrij dun deeg.

Stap 15 /21

Bak ongeveer 15 minuten tussen twee bakplaten bedekt met bakpapier.

Stap 16 /21

Laat het op een rooster afkoelen.

Stap 17 /21

Snijd het bladerdeeg in gelijke rechthoeken. Besprenkel ze met poedersuiker en laat ze 2 tot 3 minuten in de oven karamelliseren.

  • 40g poedersuiker

Stap 18 /21

Laat het op een rooster afkoelen.

Stap 19 /21

Doe de Zwitserse room in een spuitzak met een standaard spuitmondje van 14 mm diameter.

Stap 20 /21

Wissel lepels met room en framboos af op de eerste laag van het bladerdeeg. Herhaal deze stap een tweede keer en dek af met de laatste rechthoek bladerdeeg.

  • 330g frambozen

Stap 21 /21

Besprenkel de millefeuilles met poedersuiker en voeg enkel gehalveerde frambozen toe. Dien onmiddellijk op.

  • 330g frambozen
  • 15g poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228