Millefeuille van spinazie op Griekse wijze
- Totale tijd 46min
- 5min
Voorbereidingstijd - 41min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
450 g Verse spinazie
2 Ei
300 g Feta
15 bladje Filodeeg
30 g Boter
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).
Stap 2 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 3 /12
Was de spinazie en snijd in grote stukken. Leg in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Neem de spinazie uit het mandje en doe hem in een zeef. Maak de kom leeg en schoon.
Stap 5 /12
Laat de boter 15 seconden smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.
Stap 6 /12
Doe de geklopte eieren en de verkruimelde feta in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /12
Voeg de spinazie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /12
Snijd de filodeegvellen doormidden. Bestrijk ze met gesmolten boter.
Stap 9 /12
Smeer een vierkante schaal in met olie.
Stap 10 /12
Leg de helft van de vellen in de schaal. Leg er de spinazievulling op en dek af met de resterende vellen.
Stap 11 /12
Snijd de bereiding in rechthoekige stukken.
Stap 12 /12
Zet ongeveer 25 minuten in de oven. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn.