Millefeuille van spinazie op Griekse wijze
Moulinex
Recept door Moulinex

Millefeuille van spinazie op Griekse wijze

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 46min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    41min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 450 g Verse spinazie

  • 2 Ei

  • 300 g Feta

  • 15 bladje Filodeeg

  • 30 g Boter

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).

Stap 2 /12

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 3 /12

Was de spinazie en snijd in grote stukken. Leg in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 450g Verse spinazie
  • Stoommandje

Stap 4 /12

Neem de spinazie uit het mandje en doe hem in een zeef. Maak de kom leeg en schoon.

Stap 5 /12

Laat de boter 15 seconden smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.

  • 30g Boter

Stap 6 /12

Doe de geklopte eieren en de verkruimelde feta in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Ei
  • 300g Feta
  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /12

Voeg de spinazie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 8 /12

Snijd de filodeegvellen doormidden. Bestrijk ze met gesmolten boter.

  • 15bladje Filodeeg

Stap 9 /12

Smeer een vierkante schaal in met olie.

Stap 10 /12

Leg de helft van de vellen in de schaal. Leg er de spinazievulling op en dek af met de resterende vellen.

Stap 11 /12

Snijd de bereiding in rechthoekige stukken.

Stap 12 /12

Zet ongeveer 25 minuten in de oven. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228