- Homepage
- Recipe Details Page
Millefeuille van gekonfijte eend en aardappels (ras Anna)
- Totale tijd 1u 41min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 21min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 gekonfijte eendenbouten
10 cl witte wijn
1 sjalot
1 wortel
600 g vastkokende aardappel
150 g boter
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 160°C.Smelt de boter in een kleine steelpan en klaar de boter (verwijder het schuim dat zich op het oppervlak vormt). Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Vet 4 ringen of soufflévormen in.Giet de rest van de boter over de aardappelen en meng goed zodat alle plakjes met een laagje boter bedekt worden. Breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
600g vastkokende aardappel 150g boter Zout, peper
Stap 2 /7
Schik de aardappelen op de bodem van de vormpjes in een rozet.Vul de vormpjes voor twee derde. Bedek het oppervlak met een rondje bakpapier.Zet in de oven en laat 45 minuten garen.
Stap 3 /7
Trek de stukjes gekonfijte eend uit elkaar tot alles gerafeld is en houd een grote eetlepel eendenvet aan de kant.Schil de wortel en snijd hem in dunne schijfjes.Pel de sjalot en snijd in 4.
4 gekonfijte eendenbouten 1 sjalot 1 wortel
Stap 4 /7
Doe de sjalot in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1 sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Vervang het hakmes door de menger.Voeg eend, vet, wortelschijfjes, tijmtakje, zout en peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
4 gekonfijte eendenbouten 1 wortel
Menger
Stap 6 /7
Voeg de witte wijn toe nadat de tijd om is, vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Laat afkoelen wanneer het programma is beëindigd.Haal de aardappelen uit de oven, verwijder het papier en voeg de plukjes eend toe.Bak opnieuw gedurende 15 minuten.
10cl witte wijn
Menger
Stap 7 /7
Haal de millefeuilles uit de vormpjes nadat de tijd om is, en schik elke millefeuille op een bord. Serveer met rucola.