Millefeuille van gekonfijte eend en Anna-appels - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Millefeuille van gekonfijte eend en Anna-appels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 41min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 21min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1150 g Gekonfijte eendenbouten

  • 25 g Sjalot

  • 100 g Wortel

  • 600 g Vastkokende aardappels

  • 150 g Boter

  • 10 cl Witte wijn

  • 1 stengel Tijm

  • Zout, peper

  • Boter

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2 /15

Laat de boter smelten in een pannetje en verwijder het schuim op het oppervlak.

  • 150g Boter

Stap 3 /15

Schil de aardappels en snijd ze in fijne reepjes.

  • 600g Vastkokende aardappels

Stap 4 /15

Vet 4 soufflévormen in met boter.

  • Boter

Stap 5 /15

Giet de gesmolten boter over de aardappels en meng zodat ze goed bedekt zijn met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Meng opnieuw.

  • 600g Vastkokende aardappels
  • Zout, peper

Stap 6 /15

Schik de aardappels in de vorm van een rozet op de bodem van de vormpjes. Vul twee derde van de vormpjes.

  • 600g Vastkokende aardappels

Stap 7 /15

Leg er wat bakpapier op. Zet gedurende 45 minuten in de oven.

Stap 8 /15

Versnipper de gekonfijte eend en leg een grote eetlepel eendenvet aan de kant.

  • 1150g Gekonfijte eendenbouten

Stap 9 /15

Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Pel de sjalot en snijd ze in vier stukken.

  • 25g Sjalot
  • 100g Wortel

Stap 10 /15

Doe de sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 11 /15

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de eend, het vet, de wortelschijfjes en het tijmtakje toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1150g Gekonfijte eendenbouten
  • 100g Wortel
  • 1stengel Tijm
  • Zout, peper
  • Menger

Stap 12 /15

Giet de witte wijn erbij. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 10cl Witte wijn
  • Menger

Stap 13 /15

Laat afkoelen. Haal de aardappels uit de oven. Verwijder het bakpapier en leg er de pulled eend op.

  • 1150g Gekonfijte eendenbouten

Stap 14 /15

Zet opnieuw gedurende 15 minuten in de oven.

Stap 15 /15

Haal de millefeuilles op elk bord uit de vorm en dien op met een salade van rucola.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228