Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm
Moulinex
Recept door Moulinex

Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)

  • 2 el Sesamolie

  • 1.5 el Geraspte gember

  • 4 el Zoute sojasaus

  • 3 teentje Knoflook

  • Zout, peper

  • Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren

  • 2 Sinaasappels

  • 4 el Honing

  • 2 tl Geraspte gember

  • 1.5 el Sesamzaad

Bereiding

Stap 1 /8

Meng in een schaaltje de sesamolie, geraspte gember, sojasaus en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in de schaal, giet het mengsel erover en laat 30 minuten marineren.

  • 6straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)
  • 2el Sesamolie
  • 1.5el Geraspte gember
  • 4el Zoute sojasaus
  • 3teentje Knoflook
  • Zout, peper

Stap 2 /8

Bereid de saus. Was en droog de sinaasappelen. Rasp de sinaasappels en pers het sap eruit. Meng in een kom het sinaasappelsap, de rasp, honing, gember en sesamzaadjes.

  • 2 Sinaasappels
  • 4el Honing
  • 2tl Geraspte gember
  • 1.5el Sesamzaad

Stap 3 /8

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.

Stap 4 /8

Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Voeg de zalmmoten toe aan de pan in lade 1, met de huidkant naar beneden, en sluit de kom af. Het kookproces wordt automatisch hervat.

  • 6straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)

Stap 5 /8

Nadat de zalm 10 minuten heeft gebakken, open je de keukenmachine en verdeel je wat sinaasappelsaus over de zalmmoten.

Stap 6 /8

Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.

Stap 7 /8

Zodra de zalm gaar is, leg je hem in een schaal en bedek je hem opnieuw met de saus.

Stap 8 /8

Serveer direct met een paar sinaasappelpartjes en gekruide sperziebonen.

  • Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228