Meringue-nestjes voor Pasen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Meringue-nestjes voor Pasen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 56min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    2u 26min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Eiwitten

  • 150 g Poedersuiker

  • 2 Eieren

  • 65 g Poedersuiker

  • 80 g Citroen

  • 14 g Maïzena®

  • 65 g Boter

  • 70 g Kleine eitjes van suiker of chocolade

  • 6 g Hagelslag van suiker

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 110°C.

Stap 2 /11

Doe het eiwit in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eiwitten
  • Gebakset

Stap 3 /11

Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de suiker geleidelijk toe via de vulopening in het deksel.

  • 150g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 4 /11

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 5 /11

Doe de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond. Maak met de meringue een cirkel en ga bovenop verder om zo een nestje te vormen.

Stap 6 /11

Zet gedurende 1 uur in een oven van 110°C. Zet de oven uit en laat de meringues volledig uitdrogen. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 7 /11

Doe het ei, de suiker en de maïzena® in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 65g Poedersuiker
  • 14g Maïzena®
  • Klopper

Stap 8 /11

Voeg het citroensap en de zeste toe, samen met de boter. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Citroen
  • 65g Boter
  • Klopper

Stap 9 /11

Doe de room in een kommetje en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.

Stap 10 /11

Schep de citroenroom met een lepel in het midden van de meringue-nestjes.

Stap 11 /11

Versier de room bovenop met kleine chocolade-eitjes en hagelslag.

  • 70g Kleine eitjes van suiker of chocolade
  • 6g Hagelslag van suiker