Meringue-nestjes voor Pasen
- Totale tijd 3u 56min
- 30min
Voorbereidingstijd - 2u 26min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
2 Eiwitten
150 g Poedersuiker
2 Eieren
65 g Poedersuiker
80 g Citroen
14 g Maïzena®
65 g Boter
70 g Kleine eitjes van suiker of chocolade
6 g Hagelslag van suiker
Accessoires
Gebakset Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 110°C.
Stap 2 /11
Doe het eiwit in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de suiker geleidelijk toe via de vulopening in het deksel.
Stap 4 /11
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 5 /11
Doe de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond. Maak met de meringue een cirkel en ga bovenop verder om zo een nestje te vormen.
Stap 6 /11
Zet gedurende 1 uur in een oven van 110°C. Zet de oven uit en laat de meringues volledig uitdrogen. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /11
Doe het ei, de suiker en de maïzena® in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /11
Voeg het citroensap en de zeste toe, samen met de boter. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Doe de room in een kommetje en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Stap 10 /11
Schep de citroenroom met een lepel in het midden van de meringue-nestjes.
Stap 11 /11
Versier de room bovenop met kleine chocolade-eitjes en hagelslag.