Meringue-nestjes voor Pasen
Moulinex
Recept door Moulinex

Meringue-nestjes voor Pasen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 56min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    2u 26min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 3 *Eiwit

  • 150 g *Poedersuiker

  • 2 *Ei

  • 65 g *Poedersuiker

  • 1 *Citroen

  • 14 g *Maïzena®

  • 65 g *Boter

  • 70 g *Kleine eitjes van suiker of chocolade

  • 1 el *Hagelslag van suiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /11

*Verwarm de oven voor op 110°C.

Stap 2 /11

*Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 *Eiwit

Stap 3 /11

*Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Doe beetje bij beetje de suiker erbij door de opening van de vulstop.

  • 150g *Poedersuiker

Stap 4 /11

*Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 5 /11

*Doe de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond. Maak met de meringue een cirkel en ga bovenop verder om zo een nestje te vormen.

Stap 6 /11

*Zet gedurende 1 uur in een oven van 110°C. Zet de oven uit en laat de meringues volledig uitdrogen.

Stap 7 /11

*Doe de eieren, de suiker en de maïzena® in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 *Ei
  • 65g *Poedersuiker
  • 14g *Maïzena®
  • Klopper

Stap 8 /11

*Voeg het citroensap en de zeste toe, samen met de boter. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 *Citroen
  • 65g *Boter
  • Klopper

Stap 9 /11

*Doe de room in een potje en laat 20 minuten afkoelen in de ijskast.

Stap 10 /11

*Schep de citroenroom met een lepel in het midden van de meringue-nestjes.

Stap 11 /11

*Versier de room bovenop met kleine chocolade-eitjes en hagelslag.

  • 70g *Kleine eitjes van suiker of chocolade
  • 1el *Hagelslag van suiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228