- Homepage
- Recipe Details Page
Meringue-nestjes voor Pasen
- Totale tijd 3u 56min
- 30min
Voorbereidingstijd - 2u 26min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 *Eiwit
150 g *Poedersuiker
2 *Ei
65 g *Poedersuiker
1 *Citroen
14 g *Maïzena®
65 g *Boter
70 g *Kleine eitjes van suiker of chocolade
1 el *Hagelslag van suiker
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
*Verwarm de oven voor op 110°C.
Stap 2 /11
*Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
3 *Eiwit
Stap 3 /11
*Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Doe beetje bij beetje de suiker erbij door de opening van de vulstop.
150g *Poedersuiker
Stap 4 /11
*Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 5 /11
*Doe de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond. Maak met de meringue een cirkel en ga bovenop verder om zo een nestje te vormen.
Stap 6 /11
*Zet gedurende 1 uur in een oven van 110°C. Zet de oven uit en laat de meringues volledig uitdrogen.
Stap 7 /11
*Doe de eieren, de suiker en de maïzena® in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2 *Ei 65g *Poedersuiker 14g *Maïzena®
Klopper
Stap 8 /11
*Voeg het citroensap en de zeste toe, samen met de boter. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 *Citroen 65g *Boter
Klopper
Stap 9 /11
*Doe de room in een potje en laat 20 minuten afkoelen in de ijskast.
Stap 10 /11
*Schep de citroenroom met een lepel in het midden van de meringue-nestjes.
Stap 11 /11
*Versier de room bovenop met kleine chocolade-eitjes en hagelslag.
70g *Kleine eitjes van suiker of chocolade 1el *Hagelslag van suiker